Petitchef

Briosa pufoasa

Incepeti-va ziua cu aceasta briosa extra pufoasa. O briosa in care vom adauga foarte putin unt. Cat sa va multumeasca, fara sa va simtiti vinovati :-)
Testati-o si urmati explicatiile de mai jos, pas cu pas ↓ ↓

Gustări
8 porții
45 min
8 ore
25 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Ungere :

Materiale

  • tava 30x12 cm
  • Un robot de patiserie
  • pensula

Preparare

  • Etapa 1 - Briosa pufoasa
    Se toarna plicul de drojdie in vasul robotului si se dilueaza cu 1 lingura de apa calduta.
    Se lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Briosa pufoasa
    Adaugati laptele, faina, oul, zaharul si sarea.
    Framantati cu carligul timp de 10 minute.
  • Etapa 3 - Briosa pufoasa
    Adaugati untul moale si framantati din nou timp de aproximativ 10 minute.
  • Etapa 4 - Briosa pufoasa
    Acoperiti preparatul cu un prosop curat si lasati-l sa stea la temperatura camerei timp de 2 ore. Se infoliaza vasul si se da la frigider timp de 12 ore.
  • Etapa 5 - Briosa pufoasa
    Degazati aluatul si formati 8 bile de aproximativ 115 g.
    Asezati bilele intr-o forma de copt, unsa. Acoperiti si lasati sa stea 2 ore la temperatura camerei.
  • Etapa 6 - Briosa pufoasa
    Preincalziti cuptorul la 160° C si puneti in interior un recipient care contine apa. Ungeti briosa cu ou batut si dati la cuptor pentru 25 de minute la 160° C.
  • Etapa 7 - Briosa pufoasa
    Gata!

Observații:

Timpul de crestere:
Puteti lasa aluatul sa creasca timp de 5 - 6 ore la temperatura camerei sau 2 ore la temperatura camerei, apoi 1 noapte in frigider. Va fi mai usor de manevrat.



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Briosa pufoasa
Briosa pufoasa - poza 2
Briosa pufoasa - poza 3
Briosa pufoasa - poza 4
Briosa pufoasa - poza 5
Briosa pufoasa - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briosa impletita in 8
Briosa impletita in 8
16 porții
14 h 50 m
Ușor
Rețetă Briosa chinois
Briosa chinois
10 porții
3 h 40 m
Dificil
5 / 5
Rețetă Briosa vendéennes
Briosa vendéennes
16 porții
14 h 55 m
Ușor
Rețetă Briosa leopard
Briosa leopard
6 porții
4 h 10 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează