Petitchef

Briosa Vendéennes

Briosa frantuzeasca ce se caracterizeaza printr-un miez compact, o textura moale, care se topeste in gura si cu gust de lapte. Testati reteta si spuneti-ne parerea in comentarii.

Gustări
16 porții
25 min
14 ore
30 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

16

Materiale

  • robot de patiserie

Preparare

  • Etapa 1 - Briosa Vendéennes
    Amestecati drojdia uscata cu laptele caldut si lasati sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Briosa Vendéennes
    Turnati faina in vasul robotului. Adaugati sarea si zaharul in lateral, apoi acoperiti cu faina. Apoi adaugati ouale si la final amestecul de lapte si drojdie.
  • Etapa 3 - Briosa Vendéennes
    Framantati aproximativ 10 minute la viteza mica, pana cand aluatul se desprinde de pe marginile bolului. Adaugati treptat untul moale, taiat in bucati si framantati din nou 10 minute.
  • Etapa 4 - Briosa Vendéennes
    Cand aluatul se desprinde de pe margini, scoateti aluatul din vas si formati o bila din el. Acoperiti si lasati sa stea 1h 30 minute.
  • Etapa 5 - Briosa Vendéennes
    Dupa acest timp, separati aluatul in doua bucati de greutate egala si asezati-le in doua boluri. Infoliati si dati la frigider peste noapte.
  • Etapa 6 - Briosa Vendéennes
    Scoateti un aluat din frigider, apoi separati-l in 3 parti de aceeași greutate (aproximativ 160 gr). Rulati fiecare bucata de aluat si dati-i o forma de sfoara, apoi asezati-le pe o suprafata de lucru pudrata cu faina.
  • Etapa 7 - Briosa Vendéennes
    Impletiti fiecare bucata de aluat: cea din stanga spre centru, apoi cea din dreapta spre centru si asa mai departe pana cand obtineți o impletitura.
  • Etapa 8 - Briosa Vendéennes
    Indoiti capetele.
  • Etapa 9 - Briosa Vendéennes
    Lasati briosa sa se odihneasca 1 ora la temperatura camerei, apoi amestecati oul cu laptele si periati usor briosa cu acest amestec.
  • Etapa 10 - Briosa Vendéennes
    Presarati cu zahar perlat apoi coaceti in cuptorul preincalzit la 170° C timp de aproximativ 30 de minute. Asezati un recipient cu apa in cuptor pentru a preveni uscarea briosei.
  • Etapa 11 - Briosa Vendéennes
    Repetati procedeul cu al doilea aluat (sau faceti o alta forma de briosa ;-)). Briosele dvs Vendée sunt gata!


Poze

Briosa Vendéennes
Briosa Vendéennes - poza 2
Briosa Vendéennes - poza 3
Briosa Vendéennes - poza 4
Briosa Vendéennes - poza 5
Briosa Vendéennes - poza 6
Briosa Vendéennes - poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briosa leopard
Briosa leopard
6 porții
4 h 10 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Briosa chinois
Briosa chinois
10 porții
3 h 40 m
Dificil
5 / 5
Rețetă Briosa impletita in 8
Briosa impletita in 8
16 porții
14 h 50 m
Ușor
Rețetă Briosa pufoasa
Briosa pufoasa
8 porții
9 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează