Briosa vendéennes

Gustări
Ușor
14 h 55 m
198 Kcal

Briosa frantuzeasca ce se caracterizeaza printr-un miez compact, o textura moale, care se topeste in gura si cu gust de lapte. Testati reteta si spuneti-ne parerea in comentarii.

Ingrediente

16

Materiale

  • robot de patiserie

Preparare

Preparare25 min
Timp așteptare14 ore
Gătire30 min
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 1Amestecati drojdia uscata cu laptele caldut si lasati sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 2Turnati faina in vasul robotului. Adaugati sarea si zaharul in lateral, apoi acoperiti cu faina. Apoi adaugati ouale si la final amestecul de lapte si drojdie.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 3Framantati aproximativ 10 minute la viteza mica, pana cand aluatul se desprinde de pe marginile bolului. Adaugati treptat untul moale, taiat in bucati si framantati din nou 10 minute.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 4Cand aluatul se desprinde de pe margini, scoateti aluatul din vas si formati o bila din el. Acoperiti si lasati sa stea 1h 30 minute.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 5Dupa acest timp, separati aluatul in doua bucati de greutate egala si asezati-le in doua boluri. Infoliati si dati la frigider peste noapte.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 6Scoateti un aluat din frigider, apoi separati-l in 3 parti de aceeași greutate (aproximativ 160 gr). Rulati fiecare bucata de aluat si dati-i o forma de sfoara, apoi asezati-le pe o suprafata de lucru pudrata cu faina.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 7Impletiti fiecare bucata de aluat: cea din stanga spre centru, apoi cea din dreapta spre centru si asa mai departe pana cand obtineți o impletitura.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 8Indoiti capetele.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 9Lasati briosa sa se odihneasca 1 ora la temperatura camerei, apoi amestecati oul cu laptele si periati usor briosa cu acest amestec.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 10Presarati cu zahar perlat apoi coaceti in cuptorul preincalzit la 170° C timp de aproximativ 30 de minute. Asezati un recipient cu apa in cuptor pentru a preveni uscarea briosei.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 11Repetati procedeul cu al doilea aluat (sau faceti o alta forma de briosa ;-)). Briosele dvs Vendée sunt gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt ingredientele esențiale pentru a prepara Briosa Vendéennes?

Ingredientele esențiale includ drojdie uscată, lapte călduț, făină, zahăr alb, sare, ouă și unt moale.
Prepararea durează aproximativ 25 de minute, dar trebuie să aștepți 14 ore pentru fermentare și 30 de minute pentru coacere.
Lăsarea aluatului la frigider ajută la dezvoltarea aromelor și la obținerea unei texturi mai fine a brioșelor.
Un robot de patiserie care poate frământa aluatul eficient este ideal, asigurându-se că aluatul se desprinde de pe marginile bolului.
Da, poți adăuga diverse ingrediente precum fructe uscate, nuci sau arome pentru a personaliza gustul brioșelor tale.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 198Kcal
  • Carbo: 28.3g
  • Grăsimi: 6.6g
  • Grăsimi sat.: 3.9g
  • Proteine: 5.3g
  • Fibre: 1.2g
  • Zahăr: 6.9g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (67g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
5/5, 1 vot