Un nou fel de mâncare ușoară și parfumată pe care vi-l oferim astăzi: dorada în lapte de cocos. Ornat cu legume, tot ce trebuie să faci este să-l însoțești cu orez sau cartofi. Arome însorite care vor permite întregii familii să încorporeze mai mult pește în meniurile zilnice.
Turnați sucul de lămâie peste dorada. Condimentați cu sare și piper și dați la frigider pentru 30 de minute.
Tăiați roșiile și ardeii în bucăți mici. Curățați și tăiați ceapa în bucăți. Tăiați câteva felii de ardei de la vârf pentru a face flori.
Turnați jumătate din uleiul de măsline într-o tigaie și prăjiți feliile de pește marinat timp de 2 minute pe fiecare parte la foc iute. Dați deoparte.
Turnați uleiul de măsline rămas în aceeași tigaie și căliți ceapa aproximativ 3 minute la foc mediu/mare. Se adaugă apoi ardeiul gras și roșiile și se călesc aproximativ 3 minute la foc mediu/mare.
Turnați laptele de cocos și apa în tigaie. Adăugați praful de orez auriu și amestecați totul timp de 2 - 3 minute la foc mediu/mare. Adăugați coriandru tocat și amestecați.
Adăugați peștele și fierbeți timp de 15 până la 20 de minute. La sfârșit adăugați marinada de lămâie și mai fierbem inca 5 minute la foc mediu.
Nu uitați să ajustați condimentele și să presărați coriandru tocat când serviți. Puteți însoți peștele cu orez sau cartofi.
Ce fel de pește să folosim pentru această rețetă? Pește cu pulpă tare: pește-spadă, dorada, ton... Timpul de gătire va depinde de tipul de pește.
Cum se păstrează această rețetă? Puteți păstra acest fel de mâncare la frigider într-un recipient ermetic timp de 2 zile.
Dacă mi-a mai rămas sos? Puteți găti creveți, pui și folosiți același sos, de exemplu. De asemenea, puteți găti pur și simplu tăiței de orez și turnați sosul peste ei.
Care sunt cele mai bune acompaniamente pentru pește? Cartofi fierti, orez sau amestecuri de legume.
Cu ce pot înlocui coriandru? Înlocuiește coriandru cu pătrunjel.
Comentarii:
Nu prea sunt fan pește, dar acestă rețetă mă tentează!