Banoffee, tarta cu banane si caramel
Banoffee, combinatie intre cuvantul banana si toffee. A aparut in 1972 si este inventia bucatarului Ian Dowding de la restaurantul The Hungry Monk (inchis intre timp), din East Susex. Daca nu cunoasteti desertul, noi va punem la dispozitie reteta.
Ingrediente
10
Materiale
- forma cu inel 20 cm diametru
Preparare
Zdrobiti biscutiii Speculoos si adaugati 100 gr de unt topit. Amestecati bine.
Puneti hartie pergament la baza formei de copt. Puneti amestecul speculoos+untsi intindeti-l cu o lingura pe fundul formei si pe margini pentru a crea o coaja de tarta. Apasati bine.
Taiati 2 banane in rondele si aranjati-le in partea de jos. Puneti la frigider.
Pregatiti caramelul: puneti 100 gr unt sa se topeasca intr-o tigaie si adaugati zaharul brun. Cand zaharul s-a topit, adaugati laptele condensat indulcit.
Amestecati bine si aduceti la fierbere. Lasati sa fiarba un minut si turnati in coaja de tarta. Raciti cel puțin 2 ore.
Dupa ce s-a racit bine, demontati. Fii atent, acest pas este un pic complicat. Apoi aranjati restul de banane taiate in rondele, deasupra.
Bateti frisca (trebuie sa fie foarte rece) pana se face spuma. Puneti pe tarta.
Radeti cateva patratele de ciocolate si presarati peste frisca.
Gata! Bon appétit!
FAQ ❓
Ce este Banoffee și de unde provine?
Banoffee este un desert delicios care combină bananele și caramelul, inventat în 1972 de bucătarul Ian Dowding la restaurantul The Hungry Monk din East Sussex.
Cât timp durează să prepari tarta Banoffee?
Prepararea tortei Banoffee durează aproximativ 1 oră, dar este recomandat să o lași la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a o servi.
Care sunt ingredientele principale pentru tarta Banoffee?
Ingredientele principale includ biscuiți Spéculoos, unt, banane, zahăr brun, lapte condensat dulce și frișcă lichidă.
Este tarta Banoffee ușor de preparat?
Da, tarta Banoffee este considerată ușor de preparat, fiind ideală pentru cei care sunt la început în bucătărie.
Pot înlocui biscuiții Spéculoos cu alt tip de biscuiți?
Da, poți înlocui biscuiții Spéculoos cu biscuiți digestivi sau cu orice alt tip de biscuiți care se pot zdrobi și forma într-o crustă.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 552Kcal
- Carbo: 58.1g
- Grăsimi: 32.4g
- Grăsimi sat.: 21.1g
- Proteine: 6.1g
- Fibre: 1.8g
- Zahăr: 46g
- ProPoints: 15
- SmartPoints: 27
Informații nutriționale pentru 1 porție (157g)
Echipamente de gătit
cuptor
blender
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.75/5, 8 voturi




Punctează această reţetă