Petitchef

Friptura de miel la cuptor

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 pulpa de miel de 2 - kg

6-7 catei  mari usturoi

1 pahar mare vin alb

1 cana de apa

cca 50 ml ulei de masline/floarea soarelui.

2-3 crengute rozmarin

2-3 crengute maghiran proaspat

sare

piper

Preparare

  • Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in bastonase.
  • Cu ajutorul unui cutit ascutit, intepam adanc pulpa din loc in loc, pe ambele parti. In gaurile formate introducem bastonasele de usturoi.
  • Ungem pulpa cu ulei de masline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare si piper din belsug si o asezam in tava unsa si ea cu cateva linguri de ulei.
  • Adaugam in tava vinul si apa calduta si pudram pulpa cu cateva ace de rozmarin prospat si cu cateva frunze de maghiran.
  • Acoperim tava cu foaie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200° C pentru 1h30min.
  • Dupa primele 30 minute, scoatem tava din cuptor si intorcem pulpa pe cealalata parte.
  • O acoperim si o mai lasam inca 30 de minute la cuptor dupa care o descoperim din nou, o intoarcem si adaugam in tava cartofii noi spalati bine dar necuratati, plus inca cateva ace de rozmarin si maghiran. Acoperim din nou si mai lasam inca 30 minute la cuptor.
  • Dupa ultimele 30 minute, descoperim tava si lasam pulpa si cartofii la rumenit pentru inca 20-30 minute.
  • In tot acest timp, avem grija ca sosul din tava sa nu scada iar daca se intampla acest lucru, mai adaugam apa calduta amestecata cu putin vin. Din 10 in 10 minute, ungem cu o pensula pulpa cu sosul format in tava.
  • Cand s-a rumenit frumos, stingem focul si o putem servi. Eu o prefer foarte bine rumenita pentru ca ador cojita crocanta.

Poze

Friptura de miel la cuptor, poza 1Friptura de miel la cuptor, poza 2
L Laura Adamache



Comentarii (20):

John_, 31/12/2017

Voi astia de la Petit, in ziua de 31 decembrie postati asemenea reteta? Miel cu cartofi noi? Prostanacilor!

(1) (0) Abuz
25/02/2017

Acuma o fac e la ultima etapa.Dar iese excelenta.

(0) (0) Abuz
09/11/2016

O sa gatesc aceasta reteta.

(0) (0) Abuz
02/05/2016

2 kg de pulpa miel = 4 portii? Int-adevar, timpii dati pt coacere sunt aiurea! Fara cimbru si piper?

(0) (0) Abuz
29/04/2016

Ce inseamna "Timpul de preparare: 15 minute ,Timpul de gătire: 20 minute ,Gata în: 35 minute "
daca spui ca "o bagam in cuptorul preincalzit la 200° C p e n t r u 1 h 30 min." ???

(1) (0) Abuz
21/04/2014

Super buna

(0) (0) Abuz
19/04/2014

SUPER ! ! !

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Foarte gustoasa !

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Foarte buna friptura

(0) (0) Abuz
17/04/2014

Ok

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de miel la cuptor - reteta casei
Friptura de miel la cuptor - reteta casei
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor
6 porții
40 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Cum gatim corect o friptura – testul degetuluiCum gatim corect o friptura – testul degetului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: