Petitchef

Friptura de miel cu cartofi

Felul principal
8 porții
25 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1.750 kg carne de miel

1.250 kg cartofi

3-4 dinti usturoi

150 ml ulei de masline


sare, piper

1 cupa de coniac

10 g margarina

salata verde,

tomate cherry, ceapa

Preparare

  • Se curata cartofii si se taie rondele. Se pun intr-o tava unsa cu margarina si se condimenteaza cu sare si piper.
  • Carnea se taie, se da cu sare si piper si se pune peste cartofi. Intr-un vas se amesteca uleiul cu usturoiul pisat si cu patrunjelul (cu mixerul).
  • Se unge carnea cu acest amestec si se pune la cuptor 90 minutros la 180ºC. Dupa o jumatate de ora se intoarce carnea pe partea cealalta si se unge iar cu amestecul de ulei si usturoi. 15 minute inainte de a o scoate din cuptor se adauga coniacul.
  • Se serveste cu salata verde, ceapa si tomate cherry.

Poze

Friptura de miel cu cartofi, poza 1
Friptura de miel cu cartofi, poza 2
Friptura de miel cu cartofi, poza 3
Friptura de miel cu cartofi, poza 4
Friptura de miel cu cartofi, poza 5
Friptura de miel cu cartofi, poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de miel cu garnitura de piure de cartofi
Friptura de miel cu garnitura de piure de cartofi
2 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura din coasta de miel
Friptura din coasta de miel
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei