Petitchef

Friptura de miel

Felul principal
8 porții
10 min
90 min
Foarte ușor
Friptura de miel
  • (4.45/5 - 428 voturi)
  • 44
Friptura de miel
 
Atat de frageda....

Ingrediente

Numarul de porții: 8
2 kg carne de miel,

2-3 legaturi de ceapa verde,



200 ml de vin alb,

200 ml apa,

sare,

piper.

Preparare

  • Carnea se spala, se lasa bucata intreaga (nu se portioneaza pentru ca mielul este si asa prea fraged).
    Si nu vrem sa avem o friptura uscata, netaind carnea tot sucul va fi in interiorul carnii.
    Condimentam cu sare si piper si asezam carnea intr-o tava.
    Ceapa se va curata si se va taia in bucatele de 2-3 cm si se va pune de jur imprejurul carnii.
    Adaugam si putin rozmarin si maghiran.
    Stropim cu vin alb, adaugam si o cana de apa si o dam la cuptor intai la foc mic pentru o ora, dupa care vom mari focul sa se rumeneasca frumos deasupra.
    Din cand in cand deschidem cuptorul si stropim friptura.
    Se intoarce friptura pe ambele parti sa se rumeneasca.

    Scoatem friptura din tava, o portionam si se aseaza pe un platou.

    Cu zeama care a ramas, se face un sos pentru friptura.
    Strecuram ce a ramas in tava, adaugam un pahar de apa, un pahar de vin alb si 2-3 linguri de bulion.


Comentarii (44):

05/04/2013

Carnea trebuie sa fie pusa in bait cu cel putin 2 zile inainte de gatire....iar verdeata aia ce ai pus tu acolo taie tot gustul pastelui.....sepune apa calduta mujdei de usturoi,piper boia dulce,foi de dafin,jumate de kg vin alb,un pahar de otet , un pahar de ulei ,sare mai mult ca de obicei. pui carnea in bait, o lasi 2-3 zile intorcando din cand in cand. se pune in tava cu baitul in care a sta, si se coace la 180 grade intorcando de pe o parte pe alta. aproape de sfarsit se stropeste cu zeama din tava.............este o reteta care intradevar simti ca vine pastele... BUNA DE TOT

(0) (0) Abuz
27/04/2014

Eu pun deasupra cind friptura este deja facuta unt amestecat cu diferite condimente cum ar fi:leustean,patrungel,marar tocat marunt toate incorporate in unt si unsa friptura si lasata in cuptor 20-25 min,pina se face crusta mirodeniile este excelenta!!!

(0) (0) Abuz
13/04/2012

Foarte buna,eu pun si usturoi verde,la sos nu pun bulion este mai bun sosul alb.....si un castron mare de salata verde,ridichi,ceapa verde,citeva frunze de leurda,si marar...buna,buna....sa ave-ti pofta ! Paste Fericit !

(0) (0) Abuz
26/04/2014

Este foarte gustoasa daca se face dupa aceasta reteta. Daca inlocuiesti carnea de miel cu cea de ied este si mai buna pentru organism.

(0) (0) Abuz
13/04/2012

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si pofta buna la miel asa o sal pregatesc si eu

(0) (0) Abuz
13/04/2012

Ceapa la friptura?...nu am auzit si nici nu am incercat....

(0) (0) Abuz
13/04/2012

Lucia asa am sa prepar si eu,paste fericit tuturor romanilor

(0) (0) Abuz
26/04/2014

Este pe gustul meu,in stilul meu de a prepara friptura!

(0) (0) Abuz
05/05/2013

Acum merg sa pregatesc o pulpa de miel paste fericit!

(0) (0) Abuz
30/04/2013

Cred ca e foarte gustoasa !!!!!!!! O voi gatii si eu.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: