Petitchef

Miel / ied marinat in vin si mirodenii pentru Pasti

Asa fezandam (marinam) noi carnea de miel si de ied pentru duminica de Pasti. Procedam astfel de 4 ani, deci avem curajul de a impartasi reteta, stiind ce bunatate va iesi. Nu trebuie sa urmati cu strictete cantitatile, sunt cat de cat variabile.
Felul principal
12 porții
1 oră
3 ore
Dificil

Ingrediente

12

Carne:

Ingrediente lichide:

Ingrediente “uscate”:

Preparare

  • Etapa 1 - Miel / ied marinat in vin si mirodenii pentru Pasti
    Pregatim ingredientele uscate:
    Spalam si tocam ceapa verde si usturoiul verde, continuam cu rozmarinul si adaugam toate celelalte arome, intr-un castron. Le amestecam.
  • Etapa 2 - Miel / ied marinat in vin si mirodenii pentru Pasti
    Trecem acum la pregatirea carnii
    Separam pulpele de restul carnii, in cazul in care avem jumatate de miel sau ied si taiem cu un cutit ascutit pielitele mai groase, insa nu indepartam si grasimea, intrucat aceasta, da o savoare excelenta preparatului nostru. Spalam bine pulpele si apoi facem crestaturi folosind varful cutitul, pentru a le umple cu arome si pentru a permite vinului pe care il vom adauga ulterior, sa patrunda bine in carne.
  • Etapa 3 - Miel / ied marinat in vin si mirodenii pentru Pasti
    Aromam carnea
    Asezam pulpele intr-un recipient suficient de inalt si incepem sa umplem golurile din crestaturi, mai intai cu cate o boaba de piper in fiecare crestatura, iar apoi cu mixul de ingrediente uscate. Dureaza cam 10 – 15 minute aceasta metoda de aromare a carnii, insa carnea va capata o aroma puternica dupa cateva zile, veti vedea in final, merita.
  • Etapa 4 - Miel / ied marinat in vin si mirodenii pentru Pasti
    Adaugam lichidele
    Adaugam in vas uleiul de floarea soarelui, apoi vinul alb si cel rosu. Daca aveti posibilitatea, folositi un vin de tara. Cu cat vinul cumparat va fi mai ieftin, cu atat gustul preparatului final, nu va fi cel asteptat. In concluzie, nu va zgarciti la vin
  • Etapa 5 - Miel / ied marinat in vin si mirodenii pentru Pasti
    Amestecam si acoperim recipientul cu folie si il introducem in frigider. Dupa doua zile, intoarcem carnea, astfel incat sa se patrunda uniform pe toate partile.

    Noi tinem la fezandat in acest fel, minim 3 zile, dar nu mai mult de 6.
  • In duminica Pastelui, il tinem la cuptor aproximativ 3 ore, impreuna cu jumatate din zeama in care a stat la fezandat. Scoatem o parte din foile de dafin cand introducem tava in cuptor. In primele 2 ore tava este acoperita cu folie de aluminiu pentru a se innabusi carnea. Apoi, scoatem folia si intoarcem carnea pentru a se rumeni. Tot atunci gustam zeama si o echilibram, dupa gust, cu sare si piper. Temperatura nu trebuie sa fie foarte mare, este in regula la 150 – 160 grade. Zeama va scadea, iar carnea va fi foarte frageda si aromata si … se va topi in gura.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2 h 10 m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Miel pe gratar, marinat in lamaie, miere si menta
Miel pe gratar, marinat in lamaie, miere si menta
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Miel marinat ... la cuptor
Miel marinat ... la cuptor
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Miel umplut
Miel umplut
6 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin! Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei