Petitchef

Friptura de miel la cuptor

Felul principal
6 porții
10 min
30 min
Ușor
O reteta traditionala, pregatita cu putine grasimi.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
o pulpa din spate

de miel ( se da la o parte grasimea vizibila si se dezoseaza)

sare

piper boabe

4 linguri cu pasta de rosii

apa

putin cimbru

2 capatani de usturoi si 1 legatura de patrunjel proaspat

tocata marunt.

Preparare

  • Mod de preparare

    Carnea de miel se spala, se dezoseaza si se taie in bucati cat pentru o persoana. Se pune intr-o tava termorezistenta, se presara sare si piper boabe, se adauga pasta de rosii dizolvata in apa, se adauga usturoiul tocat marunt si apa cat sa stea carnea.

    Se preincalzeste cuptorul, se baga tava in cuptor, unde va sta 30 de minute la foc mediu. Se recomanda ca bucatile sa nu fie foarte groase, ca sa se faca mai repede si sa fie frageda carnea.

    Inainte de final, se toaca verdeata si se adauga peste carnea de miel. Se poate servi alaturi de o salata de cruditati.

    Pentru a evita indigestia, mancati cate putin din fiecare, asta daca nu puteti spune pas bunatatilor. Beti apa ca sa ajutati digestia, evitati sa beti multe pahare cu alcool. Servite inainte de masa cateva felii de fructe, ajuta digestia. Serviti supe si salate la masa, ajuta digestia si previne indigestia si alte probleme cauzate de excesul alimentar sau de ingestia alimentelor grele. Nu exagerati cu fripturile si faceti miscari usoare dupa masa, mergeti prin parc, dansati, numai asa evitati depunerea grasimilor.

    Paste fericit si spor la gatit!

    Cu drag,

    Stama Madalina
    http://sanatate-acasa.net/2012/04/14/friptura-de-miel-la-cuptor/



Comentarii (54):

17/05/2016

F bun bv bv bv bv bv

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/09/2015

Este ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/04/2015

E gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/04/2015

Delicios......

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/04/2015

Bleaahh ....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/04/2015

Ff tare incercati acasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/04/2015

Dacă nu se pune pasta de roșii și se pune cimbru, iese mai bună

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/02/2015

F buna bv bv bv bv bv

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Victoria, 06/08/2017

Suna delicios,acum o bag in cuptor,dejea imi vine sa o mananc cruda,.... a iesit o deliciu e foarte frageda,io am facut ceva in plus,am spalat carnea in otet am lasat-o 5 min si am respalat---o in 4-5 jeturi de apa,am adaugat si putin marar , fffffbun multumim

(0) (0) Abuz
11/04/2015

Sa vedem ce va iesi!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Cum gatim corect o friptura – testul degetuluiCum gatim corect o friptura – testul degetului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: