Petitchef

Friptura din coasta de miel

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
Coasta de miel

Lamaie (2 bucati)

-- Usturoi (2 capatani)

Ceapa (2 bucati)

Masline (150 g)


Boia dulce

Vin rosu (400 ml)

Ulei de masline (50 ml)

Preparare

  • Coasta se transaza in 2 bucati, se aseaza in Vasul Roman, se adauga 300 ml de apa si se introduce la cuptor 1 ora.
  • In timpul in care Vasul Roman se afla la cuptor se prepara urmatorul sos:Lamaile se taie bucatele, iar ustoroiul se piseaza.
  • Se adaua cimbrul si boiaua dulce:Se adauga vinul si uleiul:Si in final se adauga ceapa taiata rondele:Se scoate Vasul Roman de la cuptor si se scurge zeama rezultata.
  • Se adauga maslinele si sosul din vin, si se introduce Vasul Roman la cuptor 30 de minute.Dupa 30 de minute se ia capacul Vasului si se mai introduce la cuptor inca 30 de minute pentru a se rumeni coasta.
  • Dupa un total de 2 ore:Recomandarea bucatarului.Acest fel de mancare se serveste cu multa bere sau sprit.

Poze

Friptura din coasta de miel, poza 1Friptura din coasta de miel, poza 2Friptura din coasta de miel, poza 3Friptura din coasta de miel, poza 4Friptura din coasta de miel, poza 5Friptura din coasta de miel, poza 6





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de miel
Friptura de miel
4 porții
1h25m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Friptura de miel
Friptura de miel
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Cum gatim corect o friptura – testul degetuluiCum gatim corect o friptura – testul degetului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: