Ciocănele de pui marinate, la cuptor - foarte rapid de făcut!
Niciodată nu poți avea prea multe rețete rapide și gustoase, nu-i așa? Astăzi, ne răsfățăm cu niște ciocănele de pui marinate la cuptor, care se prepară foarte repede, dar sunt atât de delicioase! Fără agitație, durează doar 5 minute să prepari marinada (ulei de măsline, paprika afumată, ierburi de Provence și puțin usturoi) și să le bagi la cuptor! Și dacă vrei să încerci ceva diferit, poți încerca marinate mexicane și japoneze;) Urmați pașii din rețeta de mai jos:
Ingrediente
Materiale
- presă de usturoi
- 1 vas de sticlă rezistentă la cuptor, închisă ermetic
- sau
- 1 vas de gratinat cu folie adezivă și o lingură
Rețete inrudite
-
Quiche cu somon - rapid de facut
-
Tagine de pui, lămâie și măsline (super ușor de făcut!)
-
Gnochi feta la cuptor cu airfryer, un fel de mâncare super rapid cu roșii cherry și feta!
-
Pastrav la cuptor simplu si rapid
Preparare
Se toarnă uleiul de măsline în vasul termorezistent, se adaugă sare și piper, paprika afumată, ierburi de Provence și cățelul de usturoi zdrobit.
Se așează deasupra cele două ciocănele de pui.
Se închide recipientul și se agită pentru a distribui uniform marinada.
*Dacă nu aveți un recipient de sticlă etanș: amestecați totul într-o caserolă și acoperiți cu folie alimentară.Lăsați puiul să se odihnească în frigider timp de 1 oră, apoi scoateți capacul/folia și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 30 de minute.
Gata de mâncat!
Observații
Această rețetă poate fi făcută în Air Fryer?
Puteți găti cotoarele de pui în Air Fryer fără nicio problemă! Nu este nevoie să preîncălziți ;-)
Ce marinade pot folosi pentru bețișoarele de pui?
Am făcut și o marinată cu arome japoneze și o marinadă cu arome mexicane!
Cum păstrez ciocănelele de pui marinate?
Puneți-le într-un recipient etanș (poate fi același folosit pentru gătit) în frigider timp de 3 zile.