Petitchef

Cum se face sosul relish in casa?

Cum se face sosul relish, aceasta faimoasa creatie folosita foarte des in Statele Unite? Un preparat între sos si chutney, pe care americanilor le place sa il includa in burgeri, pe carne la gratar sau chiar in celebrul sos Big Mac ;-) Va oferim reteta pentru a va putea bucura si voi!

Acompaniamente
6 porții
10 min
1 oră
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru o portie foarte mica:

Preparare

  • Dati pe razatoare castravetele si ceapa, apoi puneti-le intr-o strecuratoare. Puneti strecuratoarea deasupra unui bol. Presarati totul cu sare si acoperiti cu un prosop curat . Lasati sa stea cel putin 1 ora (sau chiar peste noapte).
  • Puneti amestecul de castraveti + ceapa intr-un prosop curat si stoarceti pentru a indeparta excesul de apa.
  • Odata stors, puneti amestecul intr-o cratita si adaugati celelalte ingrediente.
  • Gatiti la foc mic aproximativ 10 minute, amestecand regulat.
  • Varsati preparatul intr-un recipient de sticla si lasati-l sa se raceasca.
    Pastrati aceasta gustare de casa timp de cateva luni la frigider. Mai mult, nu ezitati sa multiplicati cantitatile pentru a obtine o portie mai mare ;-)


Poze

Cum se face sosul relish in casa?
Cum se face sosul relish in casa? - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili Sosul Velouté si derivatele sale Sosul Velouté si derivatele sale Tabasco – sosul de chili brevetat Tabasco – sosul de chili brevetat

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează