Petitchef

Pui kung pao

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
  • Pui Kung Pao
  • Pui Kung Pao, poza 2
  • Pui Kung Pao, poza 3
  • Pui Kung Pao, poza 4
  • (4.23/5 - 22 voturi)
  • 6
  • 5
Pui Kung Pao
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 piept de pui dezosat

3 linguri de alune

8 - 10 chilli uscati, fara seminte

3 - 4 linguri ulei

1 lingurita ghimbir macinat

1 legatura usturoi verde

1 legatura ceapa verde

2 linguri sos soia

1 lingurita zahar

1 lingurita otet

4 linguri apa

1 lingurita faina


Marinata:

2 linguri faina

2 linguri sos soia

1 paharel de vin

1 lingurita ulei

Preparare

  • Preparam marinata, amestecand toate ingredientele. Pieptul de pui poate fi inlocuit si cu pulpe dezosate, fara pielita. Taiem puiul cubulete mici si il lasam la marinat pentru 30 - 45 minute la frigider. Intre timp, pregatim un sos pe care il vom folosi mai tarziu, amestecand 2 linguri sos soia cu zaharul, otet, apa si 1 lingurita de faina.
  • Dupa ce puiul s-a marinat, incingem 1 - 2 linguri de ulei in wok si prajim puiul cam 3 sferturi. Il scoatem din wok si il lasam aproape, pentru ca il vom pune inapoi la facut.Punem in wok 2 linguri de ulei si il lasam sa se incinga bine. Adaugam apoi usturoiul taiat marunt si ghimbirul.
  • Amestecam si lasam cam 1 minut dupa care adaugam si chilli uscat, fara seminte. Noi am avut ardei iute uscat, asa ca i-am taiat in 3, ca sa fie mai mici. Alte dati am folosit chilli cumparat, care poate fi lasat intreg. Lasam cateva minute sa se rumeneasca si adaugam puiul.
  • Invartim bine, punem capacul si lasam vreo 2 - 3 minute, dupa care punem si alunele. Adaugam sosul, omogenizam si dupa ce mai fierbe cateva minute, adaugam si ceapa tocata marunt.
  • Mai lasam la foc vreo 5 minute, ca sa se patrunda si ceapa sau prazul. Daca este nevoie, mai adaugati cate o lingura de apa, pentru ca faina este posibil sa se intareasca cam tare.Servim cu garnitura de orez simplu, si retinem ca puiul are cam 245 calorii la 100 grame. Dar e atat de picant incat se accelereaza metabolismul.
B Bucataria Furnicutilor


Comentarii:

26/02/2013

In loc de faina se foloseste amidon si nu se pune la sfarsit prazul caci ai schimba gustul....

(0) (0) Abuz
10/06/2013

De abia astept sa o fac dar umpic mai nepicanta...

(0) (0) Abuz
01/08/2013

Foarte bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz
25/08/2013

Excelenta reteta...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
07/12/2013

Foarte buna......

(0) (0) Abuz
29/01/2012

Delicios!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăAmericane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: