-
Home
-
Rețete
-
Retete cu alune
-
Retete cu ghimbir
-
Pui kung pao
Pui Kung Pao
Preparare
-
Preparam marinata, amestecand toate ingredientele. Pieptul de pui poate fi inlocuit si cu pulpe dezosate, fara pielita. Taiem puiul cubulete mici si il lasam la marinat pentru 30 - 45 minute la frigider. Intre timp, pregatim un sos pe care il vom folosi mai tarziu, amestecand 2 linguri sos soia cu zaharul, otet, apa si 1 lingurita de faina.
-
Dupa ce puiul s-a marinat, incingem 1 - 2 linguri de ulei in wok si prajim puiul cam 3 sferturi. Il scoatem din wok si il lasam aproape, pentru ca il vom pune inapoi la facut.Punem in wok 2 linguri de ulei si il lasam sa se incinga bine. Adaugam apoi usturoiul taiat marunt si ghimbirul.
-
Amestecam si lasam cam 1 minut dupa care adaugam si chilli uscat, fara seminte. Noi am avut ardei iute uscat, asa ca i-am taiat in 3, ca sa fie mai mici. Alte dati am folosit chilli cumparat, care poate fi lasat intreg. Lasam cateva minute sa se rumeneasca si adaugam puiul.
-
Invartim bine, punem capacul si lasam vreo 2 - 3 minute, dupa care punem si alunele. Adaugam sosul, omogenizam si dupa ce mai fierbe cateva minute, adaugam si ceapa tocata marunt.
-
Mai lasam la foc vreo 5 minute, ca sa se patrunda si ceapa sau prazul. Daca este nevoie, mai adaugati cate o lingura de apa, pentru ca faina este posibil sa se intareasca cam tare.Servim cu garnitura de orez simplu, si retinem ca puiul are cam 245 calorii la 100 grame. Dar e atat de picant incat se accelereaza metabolismul.
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe
Comentarii:
Excelenta reteta...
Foarte buna......
Foarte bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
De abia astept sa o fac dar umpic mai nepicanta...
In loc de faina se foloseste amidon si nu se pune la sfarsit prazul caci ai schimba gustul....
Delicios!!!