Petitchef

Prepelite in stil indian (o parte din "masa regilor")

Felul principal
4 porții
35 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
16 oua fierte tare

2 linguri boia dulce

1 lingura boia iute

1 lingurita de curcuma

12-15 catei de usturoi dati prin razatoare

6-8 cm de ghimbir proaspat ras

200 ml de iaurt de capra si bivolita

1 lingurita de chilli macinat

sare dupa gust

Preparare

  • Curatam si spalam bine prepelitele. Ar fi bine sa lasati pielea pe ele. Incepem sa preparam marinada pentru carne. Amestecam boia dulce cu cea iute, cu ghimbirul si usturoiul ras si masam bine cu aceasta pasta prepelitele, in asa fel incat sa fie complet acoperite cu aceasta marinada.
  • Adaugam iaurtul si amestecam dinnou pana se omogenizeaza totul. Presaram si fulgii de chilli peste marinada, pentru o aroma mai picanta. Acoperim cu folie alimentara bolul in care am marinat prepelitele, si le lasam la marinat cel mai bine la frigider peste noapte sa se fragezeasca.
  • A doua zi, incepem sa pregatim restul de ingrediente si proceduri pentru finisarea preparatului. Oualele le fierbem circa 8-10 minute, pana se fac tari. Le curatam de coaja, le punem intrun bol si presaram 1/2 de lingurita de curcuma.
  • Acum as putea sa va recomand altceva pentru aspectul oualelor, asta pentru ca, nu mi-a reusit precum am vazut in emisiune. Normal ca in emisiunile culinare, nu se "spun" toate secretele necesare pentru reusita, dar daca ai un pic de fler, o poti descurca!
  • Deci, mai bine dizolvati curcuma in foarte putin ulei sau foarte putina apa, introduceti oualele in amestec si amestecati-le pana se coloreaza uniform intro culoare galbena.
  • Asa am vazut ca s-a intamplat in emisiune, si cred ca ar fi mai bine!Iar acum, nu avem decat sa introducem oualele in prepelite iar acestea le introduc intro punga "magica". Folosesc punga pentru ca este un mod usor de copt in cuptor, iar sucurile care rezulta prin coacerea sunt pastrate in punga foarte bine. Nu uitati sa strangeti punga la gura si cu o scobitoare sa faceti cateva gaurele in punga, pentru a "rasufla".
  • Incingem cuptorul la 240-250ºC. Punem punga intro tava si o introducem in cuptorul incins pentru urmatoarele 40 de minute.

Poze

Prepelite in stil Indian (O parte din Masa Regilor ), poza 1Prepelite in stil Indian (O parte din Masa Regilor ), poza 2Prepelite in stil Indian (O parte din Masa Regilor ), poza 3



Comentarii:

03/11/2013

Simplu de facut si savuroasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/07/2013

Mai condimentat.....mai buuun!

(0) (0) Abuz
04/02/2013

Super bine arata,ramane sa vad cum sunt la gust...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Humus in stil turcesc
Humus in stil turcesc
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chow mein
Chow mein
4 porții
1h30m
Ușor
4 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Prepelite la cuptor
Prepelite la cuptor
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prepelite pe sticla cu rozmarin
Prepelite pe sticla cu rozmarin
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Aripioare de pui in stil indian
Aripioare de pui in stil indian
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO masa de Craciun spectaculoasa!O masa de Craciun spectaculoasa!Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: