Un sos de roșii crude plin de savoare, ideal pentru toppingul unei pizza sau a unei pinsa

votează acum
Acompaniamente
Foarte ușor
5 min
173 Kcal

Acest sos de roșii crude este obținut din roșii decojite amestecate cu usturoi, ulei de măsline, sare și piper, fără a fi gătite. Este ideal ca topping pentru pizza sau aluat de pinsa, oferind o prospețime naturală și evitând supracoacerea, în comparație cu un sos de roșii care a fost deja gătit. Textura sa și aromele intense și parfumate oferă un echilibru perfect între aciditatea dulce și aromele mediteraneene, astfel încât să vă puteți bucura de el imediat. Vă garantăm că veți avea mirosul Italiei în bucătăria dumneavoastră!

Ingrediente

1
Cost estimat: 0.8 (0.8€/porție)

Materiale

  • tocător
  • cuburi de gheață (opțional)

Preparare

  • Un sos de roșii crude plin de savoare, ideal pentru toppingul unei pizza sau a unei pinsa - Preparare etapa 1Dacă nu aveți la îndemână decât roșii întregi, nu vă panicați:
    Utilizați un cuțit pentru a face o mică incizie în formă de cruce la baza roșiilor.
  • Un sos de roșii crude plin de savoare, ideal pentru toppingul unei pizza sau a unei pinsa - Preparare etapa 2Puneți roșiile în apă clocotită timp de aproximativ 30 de secunde, apoi transferați-le imediat într-un bol mare cu apă rece. Șocul termic va ajuta la desprinderea mai ușoară a pieliței.
  • Un sos de roșii crude plin de savoare, ideal pentru toppingul unei pizza sau a unei pinsa - Preparare etapa 3Dezlipiți pielea începând de la incizia anterioară (ar trebui să fi început să se dezlipească în acest moment). Și asta e tot, puteți trece la etapa următoare fără nicio grijă :-).
  • Un sos de roșii crude plin de savoare, ideal pentru toppingul unei pizza sau a unei pinsa - Preparare etapa 4Se pun roșiile decojite într-un tocător, se adaugă un cățel mic de usturoi, sare, piper și ulei de măsline.
  • Un sos de roșii crude plin de savoare, ideal pentru toppingul unei pizza sau a unei pinsa - Preparare etapa 5Se amestecă pentru a obține un sos.
  • Un sos de roșii crude plin de savoare, ideal pentru toppingul unei pizza sau a unei pinsa - Preparare etapa 6Acum puteți să puneți pe aluatul de pizza sau pinsa (sau să umpleți un quiche, să îl folosiți ca sos pentru paste... depinde de voi!).

Punctează această reţetă

FAQ ❓

De ce să folosiți roșii descojite mai degrabă decât roșii proaspete întregi în această rețetă?

Roșiile decojite, care sunt adesea zdrobite, oferă o textură mai fină și evită pielița, care poate fi neplăcută ca textură, făcând sosul mai plăcut și mai omogen.
Acest sos crud se păstrează bine într-un recipient etanș în frigider timp de 2-3 zile.
Sosul crud păstrează toate vitaminele și prospețimea roșiilor. Este perfect pentru acoperirea aluatului de pizza (crud) sau a aluatului de pinsa (pre-gătit), deoarece nu va fi gătit de două ori și își va păstra aroma delicioasă și proaspătă.
Nu este recomandabil să folosiți un sos deja gătit pentru a acoperi o pizza, deoarece sosul se poate coace prea mult.
Absolut, acest sos este foarte versatil: poate fi folosit ca bază pentru acoperirea pastelor, a unei quiche (amestecați-l cu baza de quiche), într-o prăjitură sau chiar ca dip proaspăt pentru legume sau aperitive.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 173Kcal
  • Carbo: 6.5g
  • Grăsimi: 14.1g
  • Grăsimi sat.: 2g
  • Proteine: 2.6g
  • Fibre: 3.8g
  • Zahăr: 4.3g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (228g)

Echipamente de gătit

blender
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: