Petitchef

Banane caramelizate

Altele
8 porții
5 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingrediente pentru doua portii:

1. 3 banane

2. o lingurita de unt

3. o lingurita esenta de rom

4. zeama de la o portocala

5. 3 linguri de frisca

6. o mana de stafide

7. o lingura de miere

Preparare

  • La multi ani copilului din tine :) ! Te servesc (virtual) cu o portie de banane caramelizate in loc de cadou :) .


    Bananele decojite le tai rondele si le pui intr-o tigaie sa se rumeneasca in unt. Adaugi esenta de rom si sucul de portocala, mierea si mai lasi sa se inmoaie feliile de banane cateva secunde, miscand din cand in cand tigaia cat sa nu se lipeasca. Poti sa amesteci usor cu o o lingura de lemn, insa ai grija sa nu zdrobesti fructul. Asezi in farfurii alaturi de frisca peste care ai presarat stafide sau seminte de dovleac. Pofta buna!


    Nota: Reteta inspirata din GoodFood.

Poze

Banane caramelizate, poza 1Banane caramelizate, poza 2Banane caramelizate, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Banane caramelizate cu inghetata de vanilie
Banane caramelizate cu inghetata de vanilie
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Banane pe pat de biscuiti si crema de frisca
Banane pe pat de biscuiti si crema de frisca
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Banane cu inghetata de cacao
Banane cu inghetata de cacao
4 porții
15 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tarta cu banane si ciocolata
Tarta cu banane si ciocolata
10 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pancakes cu banane
Pancakes cu banane
4 porții
20 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Turta dulce - Petitchef
Turta dulce - Petitchef
6 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

25 de curiozitati despre banane25 de curiozitati despre bananeDeserturi cu bananeDeserturi cu banane

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: