Petitchef

Briose cu nuci si ghimbir

Altele
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
  • BRIOSE CU NUCI SI GHIMBIR
  • BRIOSE CU NUCI SI GHIMBIR, poza 2
  • BRIOSE CU NUCI SI GHIMBIR, poza 3
  • (4.50/5 - 16 voturi)
  • 1
  • 33
BRIOSE CU NUCI SI GHIMBIR
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6
175 ml iaurt

75 ml ulei

2 -3 linguri pudra de roscove/cacao

100 grame zahar

100 grame faina integrala

75 grame faina alba

1 lingurita praf de copt

2 oua

sucul unei portocale

1/2 lingurita ghimbir

un praf de sare

Preparare

  • Intr-un bol mixam uleiul cu zaharul, pana cand cel din urma se topeste. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Urmeaza sucul de portocala si iaurtul. Omogenizam bine si adaugam faina cu praful de copt, prudra de roscove si ghimbir.
  • Mixam inca putin ... plus un praf de sare si suntem aproape gata. In tava de briose pregatita cu hartiute punem cate o lingura din compozitia noastra si nuci cat cuprinde.
  • Adaugam la fiecare briosa inca 2 linguri de aluat si la final alte cateva nuci. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor ...cel mai indicat este sa facem testul cu scobitoarea.
  • La final scoatem briosele pe un platou si le lasam sa se raceasca.


Comentarii:

Anna, 09/11/2018

Imi place reteta, imi plac prajiturile cu cacao si cu ghimbir!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: