Cartofi wedges de post
votează acum
![Cartofi wedges de post](/imgupl/recipe/cartofi-wedges-de-post--md-469513p754518.jpeg)
Se poate servi și cu cașcaval sau parmezan ras,sau carne ....dacă nu țineți post.
Ingrediente
4
Cost estimat: 2.48Euros€ (0.62€/porție)
Rețete inrudite
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Preparare
Curăță cartofii de coajă și spală-i. Dacă sunt cartofi noi, îi poți lăsa cu tot cu coajă. Cartofii cu coajă au în plus, un conținut semnificativ de potasiu și sunt considerați mai sănătoși.
- Taie cartofii în felii egale, de grosimea degetului mare și pune-i într-un recipient mai adânc
- Adaugă în bol uleiul vegetal, amestecând bine.
- Separat, amestecă piperul, pudra de usturoi și boiaua;
- Presară condimentele în bol, peste cartofi și amestecă din nou
- Pune cartofii wedges într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, dar să nu fie suprapuși. Opțional, poți presăra puțin rozmarin uscat, pentru o aromă deosebită
- Dă tava la cuptorul preîncălzit, la 220 de grade.
Lasă-i jumătate de oră și apoi întoarce cartofii wedges pe partea cealaltă.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 405Kcal
- Carbo: 61.5g
- Grăsimi: 13.8g
- Grăsimi sat.: 2g
- Proteine: 6.2g
- Fibre: 4.9g
- Zahăr: 5.5g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 13
Informații nutriționale pentru 1 porție (322g)
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!