Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic

(4.57/5 - 86 voturi)
13 comentarii


  • Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic
  • Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic, Poza 2
  • Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic, Poza 3
  • Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic, Poza 4
  • Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic, Poza 5
Tipul rețetei:
Aperitiv
Numarul de porții:
2 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
45 min
Gata în:
1 h, 15 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 3 cartofi
- 2 cepe
- 4 fosii de dafin
- rozmarin
- sare & piper
- 1/3 pachet de unt
- o capatana de usturoi taiata pe jumatate
- ulei de masline dupa gust
- 1/2 sticla de otet balsamic (cca 125 ml)

Preparare

Etapa 1

Cartofii curatati se taie in 4 si se pun la fiert, in apa deja fierbinte, timp de 5-8 minute maxim. Dupa acest timp se scurg bine de apa.

Etapa 2

Intre timp se da drumul la aragaz si se pune tava la incalzit. Cand tava este fierbinte, se scoate din aragaz si se pune untul facut bucatele si ulei de masline dupa gust. Se adauga foile de dafin si rozmarinul.

Etapa 3

Se continua umplerea tavii cu ceapa rosie taiata in 4, iar mai apoi cartofii semifierti.

Etapa 4

Capatana de usturoi se taie pe jumatate si se pune in tava. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca bine ingredientele.

Etapa 5

Partea cea mai interesanta acum vine: deasupra bunatatilor de mai sus se toarna 1/2 de sticla de otet balsamic.

Etapa 6

Bun. Mai departe se amesteca bine ingredientele cat sa-si imprumute fiecare din aroma si se baga la cuptor, timp de 40-50 de minute, pana sunt gata cartofii si par caramelizati.

Etapa 7

In timp ce era la cuptor pot sa spun ca mirosea in casa super bine, asteptam cu nerabdare sa fie gata.






Punctează această reţetă:

Comentarii (13):

5 / 5Captain Cook
Postat 30/11/2009, 10:07

Cartofii trebuie fierti mai mult de 10 min! Eu am fost nevoita sa mai pun niste apa in tava, pentru ca dupa o ora de stat la cuptor, cartofii erau inca tari, cruzi pe dinauntru. Dar au iesit deliciosi la final.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/12/2013, 17:43

Excelenta reteta. e singurul mod in care noi mai gatim cartofii! daca se omite untul este o excelenta reteta de post! Acelasi rezultat si cu zeama unei lamai in loc de otet balsamic.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
riefelt
5 / 5riefelt
Postat 18/01/2010, 19:25

Reteta este excelenta, doar ca nu a fost respecrtata intocmai....unde este rozmarinul???

(0) (0) Abuz
5 / 5riana784
Postat 23/07/2009, 10:21

Nemaipomenita am sa o fac sigur mai ales ca am toate ingredientele

(0) (0) Abuz
steaua solara
5 / 5steaua solara
Postat 09/12/2009, 05:17

Hmmmmmm.....foarte, foarte buna si sanatoasa.

(0) (0) Abuz
LIANA
5 / 5LIANA
Postat 10/03/2010, 12:33

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUN!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 24/02/2013, 20:51

Maxim bunatate putina carne

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/06/2011, 14:40

Exelent 1arata !!!ha,ha,ha

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 19/09/2015, 16:37

Cam ciudatica reteta...

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/09/2011, 19:42

Trebuie sa fie bun!!!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale