Se folosesc cartofi albi ca sunt mai fainosi. Se curata de coaja, se razuiesc intr-un castron, se adauga 2 lingurite de sare si se lasa sa stea 10 minute. Apoi se storc bine de tot si se tamponeaza cu un prosop.
Cand sunt zvantati se pun intr-un castron impreuna cu ouale batute, sarea, piperul, usturoiul si patrunjelul tocate fin. Se adauga faina pentru a omogeniza compozitia, pentru ca, indiferent cat de bine am stors cartofi, tot isi mai lasa putina zeama.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins si cu o lingura se ia din compozitie si se formeaza gramajoare, care se aplatizeaza cat mai bine. Chiftelele se prajesc vreo 3 minute pe ambele parti, la foc potrivit, dupa care se lasa cateva minute pe un hartie absorbanta. Se pot consuma alaturi de un sos si o salata.
Comentarii (14):
Cum se cheama " rosti" ? Ati uitat un p. Reteta e o prostie.
Foarte buna !!O recomand
EXCELENT
Delicios de bun!
Tres bien
Acum am sa le fac ,,, sa vedem cum ies ,,,
Gustoase
Foarte,foarte bune
DELICIOASA
Hmmmmmmm.........fff bune