Conopida si gogosari in otet
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Conopida cu maioneza si iaurt
-
Sandvis cu piept de rata afumat, rosii uscate, rucola si otet balsamic
-
Salată de orez cu pui, dovlecel, semințe de pin și oțet balsamic
-
Chifteluțe de conopidă la air fryer- rețeta economică și vegetariană
Preparare
- Se curata gogosarii, se spala bine si se pun la scurs cu gura in jos.Conopida se desface in buchetele, se spala si se pune si ea la scurs.
- Se face siropul de otet: se pune pe foc otetul, zaharul, sarea, piper si foi de dafin.Gogosarii se oparesc pentru cateva minute(3-5) in sirop.
- Conopida se oparaste pentru cateva min(1-2) intr-o solutie formata dintr-un litru de apa si o lingura de sare pentru muraturi.
- Acest proces este necesar pentru a scapa de mirosul de varza si a intra mai bine in borcan.Conopida si gogosarii se aseaza cu grija in borcan.
- Cand siropul s-a mai racorit, dar sa nu se raceasca de tot se toarna peste conopida. Cam in 3 saptamani se pot consuma.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
29/10/2013
Acum ma pregatesc sa o fac si eu, este o reteta fff usoara si eficace, multumesc