Petitchef

Conserve de peste

Altele
4 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 kg peste

1 kg ardei capia

4 cepe mari

1 telina data pe razatoarea mare

400 ml bulion rosii

150 ml ulei

2 linguri otet

sare,

piper

foi dafin

usturoi cate un bob la fiecare borcan

Preparare

  • Pestele salau este preferatul meu si il pregatesc repede ,cum de altfel am mai scris si aici. Dupa ce am scos pielea si innotatoarele prin oparire ca in reteta de mai sus,am dat pestele in cateva clocote in apa cat sa il acopere,cu dafin,piper boabe,sare.
  • Dupa ce s-a racorit un pic ii scot sira spinarii si oscioarele de pe coama.
    In ulei pe foc se calesc putin ceapa taiata marunt,ardeiul taiat fidea ,telina data pe razatoare. Se adauga rosiile decojite de pielita. A folosit un borcan de 400 ml cu bulion pregatit anterior acestei zile.
  • Se poate folosi si amestecul pastei de rosii cu apa in care a fiert pestele.
    Se fierb toate pana se patrund bine,apoi se condimenteaza si se potriveste gustul cu sare,piper,cimbru,otet, dafin.
  • Opresc focul adaug pestele pregatit anterior,amestec usor si las cam 20 minute sa se odihneasca. Asez compozitia in borcane ,adaug cate un bob (catel) de usturoi infiletez capacele si le dau borcanele in cuptor pentru 30 minute,la foc potrivit.
  • Le voi lasa sa se raceasca tot in cuptor. Asezate pe raft in camara vor astepta sa le bagati in seama oricand la iarna.



Comentarii:

11/01/2014

Nasol trebuie scoasa sira..:P

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Este credca forte gustos ok mersi mult

(0) (0) Abuz
11/09/2013

Este usor de preparat si este foarte gustoasa.Se poate prepara si cu altfel de peste cod ,macrou.

(0) (0) Abuz
08/08/2013

Ok

(0) (0) Abuz
15/11/2012

Felicitari autorilor !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata de fasole in culori cu peste afumat
Salata de fasole in culori cu peste afumat
4 porții
1h20m
Foarte ușor
2.7 / 5
Rețetă Bourride - tocana provensala de peste
Bourride - tocana provensala de peste
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Toast cu pesto si parmezan
Toast cu pesto si parmezan
12 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Despre conservele de pesteDespre conservele de peste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: