Petitchef

Jeleu de menta (mint jelly)

Altele
4 porții
20 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 canita frunze de menta

1 canita apa

1/2 canita otet de mere

3 1/2 canite zahar

1 plic de gelatina Dr Oetker

cativa picuri de colorant alimentar verde

Preparare

  • Combinati apa, menta rupta in bucatele mici, pentru a avea savoare, otetul si zaharul si puneti pe foc. Fierbeti la foc tare cam 2 minute, apoi opriti focul si lasati 10 minute sa se odihneasca.
  • Strecurati lichidul astfel incat sa nu ramana frunze de menta.Adaugati colorantul alimentar- cam 6 picaturi.
  • Intr-un alt vas puneti gelatina in 1/4 canita apa rece. Amestecati bine. Lasati-o cam 5 minute apoi adaugati-o la lichidul obtinut, incalziti compozitia , fara a o fierbe cam 5 minute.
  • Luati de pe foc si dati la rece.S-a format jeleul de menta, cu un gust racoritor si dulce.Serviti cu cotlet de miel.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa rece de mazare cu menta
Supa rece de mazare cu menta
2 porții
20 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Sirop de menta facut in casa
Sirop de menta facut in casa
20 porții
24h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
10 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Jeleu cu fructe rosii
Jeleu cu fructe rosii
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Jeleu de gutui
Jeleu de gutui
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Cateva idei culinare cu frunze de mentaCateva idei culinare cu frunze de menta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: