Petitchef

Jeleu de menta (mint jelly)

Altele
4 porții
20 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Combinati apa, menta rupta in bucatele mici, pentru a avea savoare, otetul si zaharul si puneti pe foc. Fierbeti la foc tare cam 2 minute, apoi opriti focul si lasati 10 minute sa se odihneasca.
  • Strecurati lichidul astfel incat sa nu ramana frunze de menta.Adaugati colorantul alimentar- cam 6 picaturi.
  • Intr-un alt vas puneti gelatina in 1/4 canita apa rece. Amestecati bine. Lasati-o cam 5 minute apoi adaugati-o la lichidul obtinut, incalziti compozitia , fara a o fierbe cam 5 minute.
  • Luati de pe foc si dati la rece.S-a format jeleul de menta, cu un gust racoritor si dulce.Serviti cu cotlet de miel.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Clatite verzi cu menta si piersici
Clatite verzi cu menta si piersici
1 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Jeleu cu fructe rosii
Jeleu cu fructe rosii
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si jeleu de menta
Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si jeleu de menta
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Sirop de menta facut in casa
Sirop de menta facut in casa
20 porții
24 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa rece de mazare cu menta
Supa rece de mazare cu menta
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Cuburi de gheata cu fructe de padure si menta
Cuburi de gheata cu fructe de padure si menta
4 porții
2 h 5 m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Cateva idei culinare cu frunze de menta Cateva idei culinare cu frunze de menta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei