Konafa sau knafeh
Ingrediente
6
Rețete inrudite
Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
Preparare
Preparare15 min
Gătire30 min
- Se unge tava cu o lingurita unt si apoi turmericul sau sofranul.Intr-o oala la foc mic puneti restul untului si amestecati impreuna cu kunafa atetntie nu prea mult sa se arda.
- Se scoate din aceasta oala si se aseaza pe tava care urmeaza sa o bagam la cuptor.Acoperiti kunafa cu cascavalul. Acoperiti tava cu o folie de aluminu si puneti-o la cuptor pentru 20 de minute .
- Cand este gata, rasturnati-o cu dosul in sus in farfurie , turnati siropul pe care l-ati preparat in pealabil si decorati cu alune, fistic, sau stafide.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
16/08/2015
Am folosit cea mai subtire fidea cu ou pe care am gasit-o si metoda de prajire de la caiaif (adica la cuptor direct - cuiburi de fidea stropite cu unt cu turmeric - BESTIALA
Merge si cu un cascaval sarat si picant - contrastul sarat dulce este savuros
am gătit această rețetă
16/08/2015
Dezastru nu se poate asa ceva
fara calitate numic nu se obtine iar cardamomul cu sofran este gresit trebuie sa sti despre turmeric exact unde sa l folosesti si cu ce alte incrediente
nu este ca la noi castraveti murati si atat
este totusi o reteta pretentioasa ---si atat---restul descoperiti voi---succes
16/08/2015
Puteai sa explici unele denumiri exotice, ca nu toti ne-am nascut asa invatati ca tine!

C