Petitchef

Konafa sau Knafeh

Altele
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se unge tava cu o lingurita unt si apoi turmericul sau sofranul.Intr-o oala la foc mic puneti restul untului si amestecati impreuna cu kunafa atetntie nu prea mult sa se arda.
  • Se scoate din aceasta oala si se aseaza pe tava care urmeaza sa o bagam la cuptor.Acoperiti kunafa cu cascavalul. Acoperiti tava cu o folie de aluminu si puneti-o la cuptor pentru 20 de minute .
  • Cand este gata, rasturnati-o cu dosul in sus in farfurie , turnati siropul pe care l-ati preparat in pealabil si decorati cu alune, fistic, sau stafide.


Poze

Konafa sau Knafeh
Konafa sau Knafeh - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

16/08/2015

Am folosit cea mai subtire fidea cu ou pe care am gasit-o si metoda de prajire de la caiaif (adica la cuptor direct - cuiburi de fidea stropite cu unt cu turmeric - BESTIALA
Merge si cu un cascaval sarat si picant - contrastul sarat dulce este savuros

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/08/2015

Incercati sa explicati pentru "muitorii de rand" ce este Konafa

(0) (0) Abuz
17/08/2015

Trebuie sa fie f.b.

(0) (0) Abuz
16/08/2015

De incercat

(0) (0) Abuz
16/08/2015

Ce este Kunafa ? Nu am auzit această denumire.

(0) (0) Abuz
16/08/2015

Dezastru nu se poate asa ceva
fara calitate numic nu se obtine iar cardamomul cu sofran este gresit trebuie sa sti despre turmeric exact unde sa l folosesti si cu ce alte incrediente
nu este ca la noi castraveti murati si atat
este totusi o reteta pretentioasa ---si atat---restul descoperiti voi---succes

(1) (0) Abuz
16/08/2015

Puteai sa explici unele denumiri exotice, ca nu toti ne-am nascut asa invatati ca tine!

(1) (0) Abuz
DIANA30
DIANA30, 16/08/2015

Ce este kunafa ?

(1) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 16/08/2015

Nu se intelege nimic!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Nougat glacé
Nougat glacé
12 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Buturugă cu somon si fistic
Buturugă cu somon si fistic
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tajine vegetarian
Tajine vegetarian
6 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Financiers cu migdale
Financiers cu migdale
12 porții
48 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
4 porții
1 h 45 m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează