Petitchef

Biryani de pui (chicken biryani)

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
900 g piept de pui, taiat in bucati nu foarte mici

120 g iaurt

120 g unt

450 g orez basmati

3 cepe , feliate subtire

6 catei de usturoi, rasi fin

6 cm radacina de ghimbir, rasa fin

1/2 lingurita Garam Masala

1 lamaie, sucul

1/2 lingurita praf de chili

1 lingura turmeric

2 cm scortisoara

4-6 teci de cardamom verde

1/2 lingurita seminte de chimion

30 ml lapte

1/4 lingurita sofran

sare dupa gust-


Pentru garnitura:

2 linguri unt

100 g migdale, taiate in jumatate pe lungime

50 g stafide

1 ceapa mare, feliata fin

1/2 lingurita Garam Masala

Preparare

  • Intr-un castron mare amesteca carnea cu iaurtul, garam masala, turmeric, usturoi, ghimbir, chili si o lingurita de sare. Acopera castronul si lasa-l la marinat in frigider pentru 6-8 oare Dupa acest timp, prajeste ceapa in 60 g de unt pana devine maronie. Scoate-o din unt si adaug-o in carne. Amesteca bineUmple o jumatate dintr-o oala mare cu apa si adauga scortisoara, cardamomul, chimionul si o lingurita de sare.
  • Cand apa da in fiert, adauga orezul spalat si scurs. Lasa la foc mic pana cand apa da din nou in fiert. Orezul trebuie sa fie fiert doar pe jumatate. Scurge orezul de apa in care a fiert si clateste-l putin cu apa rece .
  • Scoate cardamomul si scortisoara. Pregateste garnitura: incalzeste untul intr-o tigaie si pune in el garam masala. Prajeste-o cam 20 secunde, amestecand. Adauga ceapa si migdalele. Prajeste-le pana se auresc, amestecand mereu.
  • In final pune si stafidele, pe care le amesteci de cateva ori si s-au prajit, Ai grija ca stafidele se ard foarte repede. Unge bine cu unt o forma termorezistenta si pune in ea carnea marinata, impreuna cu toata marinada.
  • Deasupra pune orezul scurs bine de apa. Peste orez stoarce lamaiaIncalzeste laptele si pune in el sofranul. Cu o lingurita preseaza sofranul, ca sa iasa toata culoarea din el. Pune laptele cu sofran peste orez.
  • Imprastie uniform garnitura deasupra orezului. Acopera forma etans cu folie de aluminiu. Deasupra pune si un capac, ca sa nu iasa abur deloc. Pune forma in cuptorul incins la 200 C.
  • Coace 10 minute, apoi redu temperatura la 170 C. Coacce 1,5- 2 ore. In final nu trebuie sa mai fie nici un pic de lichid in orez. Cand servesti, pune in farfurie din toate: orez, carne si garnitura de fructe.
C Cooking with my soul

Poze

Biryani de pui (Chicken biryani), poza 1Biryani de pui (Chicken biryani), poza 2


Comentarii:

07/12/2012

Super, cred ca o fac si eu cat de curand!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Quesadilla cu pui si avocado
Quesadilla cu pui si avocado
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Chicken pulao (pilaf de pui pakistanez)
Chicken pulao (pilaf de pui pakistanez)
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaChicken Parmigiana pentru o masa in doi sau una in familie!Chicken Parmigiana pentru o masa in doi sau una in familie!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: