Petitchef

Lipii libaneze

Altele
4 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
250 g faina

125 ml apa calduta

1/2 plic drojdie

1 lingura zaharun praf de sare

Preparare

  • Intr-un castron se pune faina cu zaharul si drojdia si se amesteca. Apoi se pune un praf de sare si apa.
  • Sarea nu se pune la inceput pentru ca ea nu trebuie sa intre in contact cu drojdia deoarece o impiedica apoi sa creasca. Se framanta un aluat moale si flexibil.
  • Se pune la crescut intr-un loc cal si se tine pana isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in 4-5 gogoloase si fiecare mingiuta se intinde intr-o foaie subtire.
  • Pntru un aspect rustic lasati lipia asa cum ati intins-o cu facletul, insa pentru un aspect mai finisat puneti o farfurie cu gura in jos pe foaie si taiati de jur imprejur pentru a obtine un cerc.
  • Se pun la copt intr-o tigaie de teflon fara pic de ulei. Se coc frumos pe ambele parti. Se scot pe o farfurie si se acopera cu un prosop de bumbac.
  • Atunci cand se racesc se intaresc si exista 2 variante pentru a le muia la loc, una ar fi sa le incalziti atunci cand vvreti sa le serviti si ar doua ar fi sa le pastrati intr-o punga.
  • Se servesc cu diverse preparate din bucataria arabeasca: hummus, mutabbal, baba ganoush, tabbouleh.

Poze

Lipii libaneze, poza 1
Lipii libaneze, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

13/01/2015

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Lipii rapide la tigaie
Lipii rapide la tigaie
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Lipii cu branza
Lipii cu branza
4 porții
2 ore
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Naan cu branza, lipii indiene cu branza
Naan cu branza, lipii indiene cu branza
4 porții
48 min
Ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.