Lipii libaneze
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Preparare
Preparare10 min
Gătire10 min
- Intr-un castron se pune faina cu zaharul si drojdia si se amesteca. Apoi se pune un praf de sare si apa.
- Sarea nu se pune la inceput pentru ca ea nu trebuie sa intre in contact cu drojdia deoarece o impiedica apoi sa creasca. Se framanta un aluat moale si flexibil.
- Se pune la crescut intr-un loc cal si se tine pana isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in 4-5 gogoloase si fiecare mingiuta se intinde intr-o foaie subtire.
- Pntru un aspect rustic lasati lipia asa cum ati intins-o cu facletul, insa pentru un aspect mai finisat puneti o farfurie cu gura in jos pe foaie si taiati de jur imprejur pentru a obtine un cerc.
- Se pun la copt intr-o tigaie de teflon fara pic de ulei. Se coc frumos pe ambele parti. Se scot pe o farfurie si se acopera cu un prosop de bumbac.
- Atunci cand se racesc se intaresc si exista 2 variante pentru a le muia la loc, una ar fi sa le incalziti atunci cand vvreti sa le serviti si ar doua ar fi sa le pastrati intr-o punga.
- Se servesc cu diverse preparate din bucataria arabeasca: hummus, mutabbal, baba ganoush, tabbouleh.