Petitchef

Paine taraneasca

Altele
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
320 ml apa

425 g faina alba de paine

75 g faina integrala de grau

1 si 1/2 lingura lapte praf

1 si 1/2 lingurita sare

1 si 1/2 lingurita de zahar

2 linguri de unt sau ulei

1 lingurita de drojdie uscata

Preparare

  • A tot amanat sa scriu aceasta reteta, vroiam neaparat poze frumoase, pe masura painii. Inca nu a reusit asa ceva, fie painea se manca prea repede, fie taietura se incapatana sa iasa cum trebuie. Asa e si cu painea asta. A crestat-o o data, a crescut si s-a rotunjit. A insistat si a mai taiat-o o data. Si iar mi-a facut in ciuda.
  • A crestat si a treia oara. Dar tot ea a fost mai incapatanata. Asa ca a casapit-o bine pe final iar rezultatul e cam macel. Poate o sa inlocuiesc pozele la un moment dat, cu o surata mai oachesa dar era pacat sa ratez fix aceasta paine tinand cont cate a indurat din partea mea.
  • Sa nu ma lungesc cu vorba, modul de preparare este extrem de simplu folosind masina de paine : in cuva masini se pun ingredientele in urmatoarea ordine: apa, cele doua tipuri de faina, laptele praf, sarea, zaharul si drojdia.
  • Ca la orice paine, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea , apa sau zaharul inainte de framantare.Masina se seteaza pe programul de paine normala, gramaj 1000g crusta dupa preferinta, se aseaza cuva si se porneste.
  • Cu circa 10 minute inainte de inceperea programului de coacere se unge painea cu apa folosind o pensula si se presara faina . Se cresteaza suprafata painii cu un cutit ascutit.
  • Dupa ce e gata, se lasa la racit pe un gratar metalic si apoi se serveste cu pofta. E grozava prajita dar nici proaspata nu e de lepadat.

Poze

Paine taraneasca, poza 1
Paine taraneasca, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

08/02/2012

Varza' chiar nici o femeie nu mai face painea framantata de mana'

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine taraneasca
Paine taraneasca
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paine neagra
Paine neagra
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Paine cu cartofi
Paine cu cartofi
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2h50m
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.