Petitchef

Paine neagra

Altele
6 porții
25 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
550 g faina de grau neagra

1+1/4 lingurita drojdie uscata

300 ml apa

1.5 lingurite sare

1 lingura zahar

1 lingura ulei


In cuva masinii a pus ingredientele in urmatoarea ordine :

ulei,

apa,

faina,

drojdie,

zahar,

zare.

Preparare

  • Se seteaza masina de paine pe program de paine cu seminte, gramaj 1000 g, crusta dupa preferinta. Inainte de incepepea ciclului de coacere, imediat dupa ultima framantare se pot adauga deasupra seminte de susan pentru decor.
  • A folosit doar programul de framantare, deoarece a preferat sa impletesc painea si sa o coc la cuptor.Astfel, am impletit painea si a lasat-o sa mai creasca o ora, apoi am copt la cuptor pentru circa 45 minute.
  • Painea a iesit deosebit de pufoasa, surprinzator pentru o paine neagra. A folosit faina neagra de la Baneasa, pe ambalaj scria ca e obtinuta din macinarera graului, nefiind mentionati afanatori sau alte substante se panificatie.

Poze

Paine neagra, poza 1Paine neagra, poza 2Paine neagra, poza 3Paine neagra, poza 4

Întrebări:




Comentarii (15):

30/01/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/11/2013

Excelenta reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/07/2013

Excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/11/2014

Fetelor, mi-am luat si eu masina de facut paine, Richard Murphy. Am facut cateva dar am o nemultumire: coaja painii iese foarte crocanta, prea crocanta pentru gustul meu. Miezul este pufos dar coaja - prea tare. Am respectat mereu reteta. Ce trebuie sa fac ca sa ii iasa o paine cu coaja moale? Nu stiu unde gresesc.... :( Va rog, sfatuiti-ma! Multumesc!

(0) (0) Abuz
02/09/2014

A iesit super ! Eu avand o masina cu o cuva mai mare am umblat putin la reteta . Deci pt o paine de 1250 grame am folosit urmatoarele: 300 ml lapte batut , 3 linguri de ulei , 1 lingura de otet , 2 lingurite de sare , 500 g faina neagra Baneasa , 280 g faina alba Grania , 125 ml apa calduta , 14 g drojdie uscata , 1 lingura miere . Incalziti apa la o temperatura de 35-40* C in care dizolvati mierea si drojdia . Ingredientele le puneti in cuva masinii exact in ordinea care am scris-o eu . Ultima oara adaugati apa in care ati dizolvat drojdia si mierea peste faina . Setati masina pe programul 3 ( paine integrala de grau ) si in 3h 35 min gata ! POFTA BUNA !

(0) (0) Abuz
22/11/2013

Abia astept sa incerc reteta.

(0) (0) Abuz
20/11/2013

Amazing!

(0) (0) Abuz
16/08/2013

Excelenta ..de azi si eu voi face numai paine neagra ..am aparat ptr paine

(0) (0) Abuz
16/07/2013

Foarte buna painea !

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Reteta plagiata dupa produsul CASTELLO!hotie tipic romineasca!rusine!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1h20m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Chifle cu cerneala de sepie
Chifle cu cerneala de sepie
7 porții
3h45m
Ușor
Rețetă Paine neagra cu seminte
Paine neagra cu seminte
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Paine din faina neagra&secara
Paine din faina neagra&secara
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCiabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: