Petitchef

Paine cu sfecla rosie

Altele
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor
247 Kcal
  • Paine cu sfecla rosie
  • Paine cu sfecla rosie, poza 2
  • (4.46/5 - 11 voturi)
  • 1
  • 4
Paine cu sfecla rosie
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6
200 ml apa

140 g sfecla rosie tocata/rasa fin

2 cepe verzi tocate sau o bucata de praz cat palma

375 g faina alba de paine

1 lingura unt

1.5 lingurite sare

1 lingurita zahar

1 lingurita drojdie uscata

Preparare

  • Sfecla se curata de coaja si se da pe razatoare. A tocat-o in robotul de bucatarie, unele bucati au ramas mai mari.
  • Cu cat sfecla este mai fin maruntita, cu atat culoarea painii va fi mai intensa. Bucatile mai mari insa apar in contrast puternic cu miezul alb de paine.
  • In masina de paine se pune apa si apoi se adauga sfecla. Deasupra se adauga faina, untul, sarea, zaharul si drojdia, cu grija sa nu amestecam ingredientele.
  • Se seteaza masina pe programul cu seminte, coaja medie, cantitate 750 g. La semnalul sonor al masinii se adauga ceapa taiata rondele.
  • La final se scoate painea si se lasa la racit pe un suport metalic. Datorita sfeclei, se va raci mai greu.
  • E indicat sa fie lasata macar o ora inainte de a o pune in cutie sau orice alt recipient de pastrare a painii deoarece are tendinta sa transpire destul de mult daca nu e racita complet.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 138g
Calorii: 246Kcal
  • Carbo: 46g
  • Grăsimi: 2.5g
  • Grăsimi sat.: 1.3g
  • Proteine: 7.8g
  • Fibre: 3g
  • Zahăr: 3.2g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 7

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii


Comentarii:

12/09/2013

Iami iami

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: