Petitchef

PAINE CU TARATE DE OVAZ

Altele
6 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se amesteca ingredientele uscate, in afara de sare. Se pune in MP lichidele, faina, drojdia si drojdia naturala, se da la program rapid iar cand piuie se adauga sarea.
  • Odata ce a terminat de framantat se pune coca intr-un castron uns cu ulei si se baga intr-o punga mare, care se leaga sa nu intre aer.
  • Se lasa la dospit 1 h, dupa dospire se intinde coca in forma de dreptunghi,. O treime din coca o aducem in interior, iar cealalta treime o punem peste cealalta parte, se repeta inca odata impaturitul fara a o intinde, , se intoarce invers si o rasucim in sensul ceasului, impingand cu palmele coca in interior.
  • Se pune intr-o tava de cuptor si se lasa la dospit 45 minute- 1h intr-o punga legata. Pulverizam cu apa pe deasupra si se presara tarate de ovaz, se face cateva taieturi . Cuptorul trebuie sa fie incin la 240ºC, in momentul cand introducem paine, in interiorul cuptorului mai punem si un vas cu apa.
  • Cand introducem painea udam pereti cuptorului, se coace 25 minute la 240ºC, dupa care se mai coace 20 min la 200ºC. Se lasa 5 min in cuptor dupa coacere, dupa care se infasura cu un prosop sau doua si se lasa la racit pe un gratar, numai dupa ce s-a racit se poate taia. Se mesclan los ingredientes secos sin la sal.


Întrebări:




Comentarii:

01/04/2012

Meseriasilor faceti paine de OVAZ nu CU ovaz. Pai la 600 g faina alba se putea adauga foarte bine si pamant, ca tot crestea, auzi faina de gluten. Mai invatati sa gatiti.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează