Petitchef

Paine cu tarate de ovaz

Altele
6 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
600 g faina

80 g rtarate de ovaz

40 g faina de gluten

185 g drojdie naturala

420 ml apa plata

1 lingura zeama de lamaie

5 g drojdie proaspata

16 g sare

+ faina pentru presarat, putin ulei pentru uns tava si tarate de ovaz pentru presarat pe deasupra.

Preparare

  • Se amesteca ingredientele uscate, in afara de sare. Se pune in MP lichidele, faina, drojdia si drojdia naturala, se da la program rapid iar cand piuie se adauga sarea.
  • Odata ce a terminat de framantat se pune coca intr-un castron uns cu ulei si se baga intr-o punga mare, care se leaga sa nu intre aer.
  • Se lasa la dospit 1 h, dupa dospire se intinde coca in forma de dreptunghi,. O treime din coca o aducem in interior, iar cealalta treime o punem peste cealalta parte, se repeta inca odata impaturitul fara a o intinde, , se intoarce invers si o rasucim in sensul ceasului, impingand cu palmele coca in interior.
  • Se pune intr-o tava de cuptor si se lasa la dospit 45 minute- 1h intr-o punga legata. Pulverizam cu apa pe deasupra si se presara tarate de ovaz, se face cateva taieturi . Cuptorul trebuie sa fie incin la 240ºC, in momentul cand introducem paine, in interiorul cuptorului mai punem si un vas cu apa.
  • Cand introducem painea udam pereti cuptorului, se coace 25 minute la 240ºC, dupa care se mai coace 20 min la 200ºC. Se lasa 5 min in cuptor dupa coacere, dupa care se infasura cu un prosop sau doua si se lasa la racit pe un gratar, numai dupa ce s-a racit se poate taia. Se mesclan los ingredientes secos sin la sal.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Pudding de paine


Comentarii:

01/04/2012

Meseriasilor faceti paine de OVAZ nu CU ovaz. Pai la 600 g faina alba se putea adauga foarte bine si pamant, ca tot crestea, auzi faina de gluten. Mai invatati sa gatiti.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1h20m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Humus cu morcov
Humus cu morcov
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paine cu tarate si iaurt
Paine cu tarate si iaurt
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Paine cu morcovi
Paine cu morcovi
6 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Paine rapida cu bicarbonat
Paine rapida cu bicarbonat
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Cum sa faci paine de casa – colectie de reteteCum sa faci paine de casa – colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: