Petitchef

Pasta de vinete coapte cu paine prajita

Felul principal
6 porții
1 h 10 m
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Incalzeste cuptorul la 200°C. Pune vintele la copt 50-60 minute pana cand s-au inmuiat apoi scoate-le, decojeste-le si lasa-le sa se raceasca complet.
  • Adauga in blender vinetele racite, iaurtul, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi, ceapa, frunzele de coriandru si sare de mare, dupa gust.
  • Paseaza totul pana la omogenizare, adaugand cateva linguri de ulei de masline pana se ajunge la consistenta dorita.
  • Pasta obtinuta se pune in bol si se stropeste cu putin ulei de masline apoi se da la rece cel putin 1 ora.
  • Feliile de paine se freaca cu catelul de usturoi ramas, se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la copt 10 minute, pana cand au devenit crocante si au inceput sa se rumeneasca.
  • Pasta de vinete racita se serveste alaturi de paine prajita cu usturoi.

Rețete inrudite

YouTube

Vinete tempura


Poze

Pasta de vinete coapte cu paine prajita
Pasta de vinete coapte cu paine prajita - poza 2
Pasta de vinete coapte cu paine prajita - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești vinete în air fryer? rapid și ușor!
Cum să gătești vinete în air fryer? rapid și ușor!
2 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează