Petitchef

Pasta de vinete coapte cu paine prajita

Felul principal
6 porții
70 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

200 g iaurt

Zeama de la ½ lamaie

3 catei de usturoi

1 ceapa, tocata

1 lingurita frunze de coriandru proaspat,

Preparare

  • Incalzeste cuptorul la 200°C. Pune vintele la copt 50-60 minute pana cand s-au inmuiat apoi scoate-le, decojeste-le si lasa-le sa se raceasca complet.
  • Adauga in blender vinetele racite, iaurtul, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi, ceapa, frunzele de coriandru si sare de mare, dupa gust.
  • Paseaza totul pana la omogenizare, adaugand cateva linguri de ulei de masline pana se ajunge la consistenta dorita.
  • Pasta obtinuta se pune in bol si se stropeste cu putin ulei de masline apoi se da la rece cel putin 1 ora.
  • Feliile de paine se freaca cu catelul de usturoi ramas, se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la copt 10 minute, pana cand au devenit crocante si au inceput sa se rumeneasca.
  • Pasta de vinete racita se serveste alaturi de paine prajita cu usturoi.

Poze

Pasta de vinete coapte cu paine prajita, poza 1Pasta de vinete coapte cu paine prajita, poza 2Pasta de vinete coapte cu paine prajita, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Vinete tempura




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă One pot pasta - Tagliatelle cu somon si broccoli
One pot pasta - Tagliatelle cu somon si broccoli
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1h19m
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Pasta de dovlecei
Pasta de dovlecei
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pasta de branza (vegana)
Pasta de branza (vegana)
3 porții
10 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pasta de naut
Pasta de naut
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: