Petitchef

Paine rapida cu bicarbonat

Altele
12 porții
10 min
30 min
Foarte ușor
O bunatate pentru cei care adora painea facuta in casa, dar care nu vor sa piarda timpul cu framantat si dospit. Adaptare dupa reteta lui Gordon Ramsay.

Ingrediente

12

Preparare

  • Intr un bol maricel amestecati ingredientele uscate.Faina trebuie cernuta.Faceti un gol in centru unde veti turna incet sana si veti incepe sa o incorporati cu ajutorul unei furculite.Lasati deoparte cam 2 linguri din sana.Le adaugati doar daca amestecul este prea uscat.Nu framantati doar incercati sa incorporati pe cat posibil toata faina.
  • Odata aluatul format ni se recomanda framantarea lui 30 de secunde.Taiati-l cu un cutit ascutit in forma de cruce in partea superioara.Taietura ar trebui facuta pe jumatatea adancimii aluatului.
  • Incalziti cuptorul la 250 de grade timp de 15 minute cu tot cu cratita acoperita cu capac in care vom coace painea.Cu atentie deschideti usa cuptorului,indepartati capacul cratitei si asezati aluatul in cratita.Puneti capacul si dati la cuptor timp de 20 de minute la 250 de grade.Apoi timp de 10 minute fara capac la 200 de grade.
  • Etapa 4 - Paine rapida cu bicarbonat
    Am impaturit painea intr un prosop de bucatarie si am lasat-o in picioare,sprijinita de perete sa se raceasca.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:




Comentarii:

13/06/2014

Nu se intelege mai nimic din aceasta reteta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cathybonbon17
Răspuns cathybonbon17:

Daca aveti nelamuriri poate va ajut.Reteta este foarte simpla de executat.

05/03/2015

Ok

(0) (0) Abuz
14/06/2014

Pare f.buna!

(0) (0) Abuz
sebes
sebes, 12/06/2014

Bicarbonatul se dizolva in ceva? se framanta 30 de sec sau minute?

(0) (0) Abuz
cathybonbon17
Răspuns cathybonbon17:

Bicarbonatul se va activa de la sucul de lamaie.Nu mai este nevoie sa fie dizolvat.Partea cu framantarea dureaza doar cat sa se formeze painea nu mai mult.

adrian_v2013
adrian_v2013, 12/06/2014

Pare a fi excelenta......o sa o incerc si eu

(0) (0) Abuz
12/06/2014

Cratita in care coacem painea se unge cu ceva? Daca da, cu ce?

(0) (0) Abuz
cathybonbon17
Răspuns cathybonbon17:

Folosesc foaie de copt .Doar atat.Foaia de copt se foloseste doar inainte de a introduce painea in cuptor.

edithke, 12/06/2014

Excelenta reteta

(0) (0) Abuz
12/06/2014

Extraordinar!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine artizanala rapida / Quick artisan bread
Paine artizanala rapida / Quick artisan bread
4 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paine rustica rapida
Paine rustica rapida
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Paine rapida - in 30 de minute e gata cu totul!
Paine rapida - in 30 de minute e gata cu totul!
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.