Ciambelle(gogosi italiene)
Ingrediente
6
Pentru maia:
Pentru aluat:
Suplimentar:
Rețete inrudite
Somon marinat cu lamaie
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Intr-un castron punem faina,drojdia, apa din care se framanta o maia care se cresteaza si se lasa la crescut 15 minute intr-un vas cu apa calduta.
- Intr-un vas se pune faina,se adauga celelalte ingrediente pt aluat si se framanta. Maiaua dospita si scursa bine de apa se pune peste aluat si se framanta din nou,incorporand bine maiaua; se lasa la dospit timp de 1 ora.
- Se intinde o foaie nu prea subtire dar nici foarte groasa.Taiem cerculete,apoi cu un dop de sticla se decupeaza si cerculetele. Se mai lasa la crescut inca 20 de minute.
- Se prajesc in ulei incins.Se tavalesc prin zahar vanilinat.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

constanta_s2014,
01/08/2023
Gogosi ca toate gogosile! De ce ar fi "italiene", ca nu vad niciun ingredient italienesc in ele, doar asa de dragul sonoritatii?