Petitchef

Paine rustica rapida

Aperitiv
4 porții
40 min
30 min
Foarte ușor
447 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 0.93 (0.23€/porție)

Preparare

  • Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centrul ei unde turnam apa calduta in care am dizolvat drojdia si mierea, amestecam cu o lingura de lemn sau plastic pana omogenizam aluatul care va fi foarte lipicios. Infainam foarte bine suprafata aluatului,il acoperim cu foloie de plastic si il lasam 1.30 la crescut intr-un loc cald.
  • Dupa 1,30 aluatul nostru si-a triplat volumul, Preincalzim cuptorul la 240 grade . Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara.
  • Eu apropii buza vasului in care a crescut alauatul de tava de cuptor si torn aluatul cu mare grija. Ca sa iasa aluatul bine alveolat NU trebuie sa rasturnam aluatul in tava cu fundul in sus ci suprafata trebuie sa ramana la suprafata si in tava exact ca in vasul in care a crescut.
  • Bagam painica la 240 grade pentru 30 minute, pana devine aurie. O scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar, frumoasa nu e in nici un caz dar este extraordinar de buna, mai de aproape.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 447Kcal
  • Carbo: 89.8g
  • Grăsimi: 1.4g
  • Grăsimi sat.: 0.3g
  • Proteine: 15g
  • Fibre: 5g
  • Zahăr: 3.7g
  • ProPoints: 12
  • SmartPoints: 13
Informații nutriționale pentru 1 porție (224g)


L Laura Adamache

Poze

Paine rustica rapida
Paine rustica rapida - poza 2
Paine rustica rapida - poza 3
Paine rustica rapida - poza 4
Paine rustica rapida - poza 5
Paine rustica rapida - poza 6
Paine rustica rapida - poza 7
Paine rustica rapida - poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Bruschetta: Povestea unei felii de paine! Bruschetta: Povestea unei felii de paine!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează