Turte din faina de hrisca

De Retete vegane
(4.49/5 - 121 voturi)
10 comentarii

  • Turte din faina de hrisca
  • Turte din faina de hrisca, Poza 2
Tipul rețetei:
Aperitiv
Numarul de porții:
2 porții
Preparare:
40 min
Gătire:
35 min
Gata în:
1 h, 15 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 200 g faina de hrisca (de la Plafar)
- apa
- sare
- seminte de susan/mac

Preparare

Etapa 1

Se amesteca faina cu sare dupa gust si cu suficienta apa pentru a rezulta o pasta mai subtire insa nu foarte lichida. Se acopera cu o folie si se lasa 2 ore.

Etapa 2

Dupa acest timp aluatul (care e extrem de fin si matasos) va fi mai maleabil. Cu mainile usor umezite formati bilute potrivite pe care le turtiti intre palme pentru a avea grosimea de 1-1,5 cm.

Etapa 3

Presarati susan peste turte si apasati-l usor pt a intra in coca. Puneti turtele formate pe o tava cu hartie de copt si dati la copt la foc potrivit pana se rumenesc si sunt crocante (la mine a durat cam 35 minute).

Etapa 4

Sunt foarte crocante si isi mentin aroma specifica hriscai. servit cu pateu de masline si legume.

De Retete vegane





Punctează această reţetă:

Comentarii:

16/12/2015

Am incercat aceasta reteta si nu mi-a iesit. Dupa cele 2 ore, nu aveam ce sa framant ...din ce sa fac turte, ca aveam tot o pasta subtire (ma asteptam sa se umfle faina de hrisca si sa pot forma bilutele). Am incercat sa fac un fel de clatite, dar aluatul se imprastia in tigaie (chiar si dupa ce am adaugat 1 banana), se ardea (se lipea de tigaie) si, daca printr-o minune reuseam sa intorc "clatita" si sa o ard si pe partea cealalta (caci o lasam cat puteam de mult), mijlocul tot crud parea sa fie (Ori o fi fost faina fiarta? - Oricum...nu mi-au iesit turtele) :( Unde am gresit? Chiar as vrea sa imi iasa, caci incerc sa tin o dieta fara gluten, iar gustul fainii de hrisca este DELICIOS! Nu stiu? Poate am pus prea multa apa? (Nu puteti scrie si cantitatea de apa necesara, va rog?)

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
05/02/2016

Si eu am incercat reteta. Nu mi-a iesit.Ba chiar am tinut compozitia mai mult la frigider crezand ca poate se va mai ingrosa...nimic.Nici nu puteam sa formez bilute,mi se scurgea copozitia printre degete.Am incercat si eu varianta cu clatita,dar se ardea,la mijloc deloc nu se faceau.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
12/12/2013

Excelent !!! sant diabetica si nu vreau sa devin insulino dependenta...hrisca ma ajuta foarte mult.

(0) (0) Abuz
07/08/2015

FB pentru aceasta reteta si explicatiile date. Multumesc!!!

(0) (0) Abuz
10/11/2012

Superbă. Am auzit că este şi sănătoasă. Mulţumesc.

(0) (0) Abuz
23/01/2014

Am incercat-o si eu.Merita.

(0) (0) Abuz
26/03/2013

Un preparat excelent.

(0) (0) Abuz
24/03/2013

Grozava -o sa incerc

(0) (0) Abuz
09/06/2015

Sunt delicioase!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
23/07/2013

Mi se pare OK

(0) (0) Abuz

Video sugerat

Inimi din foietaj cu Nutella pentru Sf. Valentin


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale