Petitchef

Paine "trandafir"

Aperitiv
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
700-800 g de faina alba

40 g de drojdie proaspata

200 ml iaurt

250 ml apa/lapte

1 lingura de ulei

50-100 g margarina

1 lingurita de zahar

1 lingurita de sare

1 albus de ou

mac, susan sau alte seminte pentru ornat

Preparare

  • Drojdia se lichefiaza cu zaharul, se adauga 3 linguri de apa si 2-3 linguri de faina si se lasa 5-10 minute sa se activeze drojdia.Se adauga sarea, iaurtul, restul de apa, uleiul, faina si se framanta 10-15 minute pana obtinem un aluat elastic si usor de lucrat.
  • Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 de minute, apoi se mai framanta o data timp de 5 minute si se lasa 1h la dospit sau pana isi dubleaza volumul.
  • Dupa ce aluatul a crescut, pe o suprafata unsa cu putin ulei, se intinde o foaie dreptunghiulara (va puteti folosi fara probleme de maini) de aproximativ 1/2 cm grosime si se unge cu un strat subtire de margarina. Initial, imi pregatisem 100g de margarina, dar in cele din urma folosit doar vreo 50g.
  • Foaia de aluat se ruleaza, apoi se taie cu un cutit ascutit in cate segmente doriti , Fiecare mini-rulou se asaza in tava unsa in prealabil cu unt/margarina .
  • Se mai lasa 20-30 de minute sa creasca, se unge cu albusul usor batut si se presara semintele preferate. Se da la cuptorul incins la 190gr. C pana devine aurie, iar daca e ciocanita pe "talpa" suna a gol.
  • Normal ca rupt calda cine ar fi rezistat sa astepte sa se raceasca .Inca o sectiune in care sper sa se vada cat e de pufoasa pacat ca nu ii puteti simti aroma.

Poze

Paine Trandafir, poza 1Paine Trandafir, poza 2Paine Trandafir, poza 3Paine Trandafir, poza 4Paine Trandafir, poza 5Paine Trandafir, poza 6Paine Trandafir, poza 7Paine Trandafir, poza 8

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Pudding de paine


Comentarii:

15/06/2013

Nu stiu ...dar parca nu prea sunt clari trandafirii....mai ai de lucrat,,,

(0) (0) Abuz
31/12/2011

Am mai facut "yo" "trandafirul" asta, diferenta e ca adaug 4 oua cand framant aluatul si e "belea" dar inainte de a se rula ,peste stratul de unt, pune niscai branza rasa si ai grija......

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1h20m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Chifle cu cerneala de sepie
Chifle cu cerneala de sepie
7 porții
3h45m
Ușor
Rețetă Paine integrala cu seminte
Paine integrala cu seminte
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Paine cu tarate si iaurt
Paine cu tarate si iaurt
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Paine marocana
Paine marocana
8 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Cum sa faci paine de casa – colectie de reteteCum sa faci paine de casa – colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: