Petitchef

Foietaj cu pere

Altele
3 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
pere bine coapte

100 g unt

4 l zahar brun

400 g aluat foietaj

un ou

zeama de la jumatate de lamaie

esenta de vanilie

Preparare

  • Se curata perele de coaja ,se taie pe din doua dupa care scot semintele .Perele astfel curatate se stropesc cu zeama de lamaie si esenta de vanilie si se aseaza intr-o forma tremorezistenta in care am pus bucatele de unt si zaharul brun.
  • Peste pere asezam foaia de foietaj bagand marginile spre interior si o ungem cu ou . Punem forma la cuptor la foc mare pana se rumeneste frumos.Lasam sa se racoreasca si o rasturnam cu atentie pe un platou. Se portioneaza dupa preferinta.

Poze

Foietaj cu pere, poza 1Foietaj cu pere, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Foietaj cu piersici
Foietaj cu piersici
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Foietaje cu gem de caise i nuci
Foietaje cu gem de caise i nuci
6 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Pere in aluat de foietaj
Pere in aluat de foietaj
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Frangipane cu pere
Frangipane cu pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: