Petitchef

Praliné (pasta de praline)

Altele
5 porții
10 min
10 min
Foarte ușor
Pralina este mult mai usor de realizat decat va puteti imagina! Pasta de praline se poate face din orice fel de nuci/alune, de preferat usor prajite inainte. O putem adauga in diverse creme, in trufe de ciocolata, in torturi etc

Ingrediente

Numarul de porții: 5
120 g de migdale (sau alune sau 50/50)

80 g zahar

1 lingura de apa

Materiale

mixer

Preparare

  • Etapa 1 - Praliné (pasta de praline)
    Puneti zaharul si apa intr-o tigaie mare la foc mediu. Cand zaharul s-a topit si incepe sa faca bule mari, se adauga migdalele.
  • Etapa 2 - Praliné (pasta de praline)
    Se amesteca in mod constant. Zaharul va incepe sa se cristalizeze. Se continua amestecarea pana cand se formeaza caramel in jurul migdalelor.
  • Etapa 3 - Praliné (pasta de praline)
    Se toarna migdalee caramelizate pe tava de copt acoperita cu hartie de copt. Se lasa sa se raceasca, apoi se rupe in bucatele si se pune intr-un mixer.
    Se toaca in prima faza timp de 30 de secunde (pentru a nu supraincalzi motorului mixerului). O pulbere fina se va crea. Continuati sa mixati si treptat va capata forma unei paste.
  • Etapa 4 - Praliné (pasta de praline)
    Gata!

Observații:

Depozitarea : Intr-un recipient de sticla sigilat, puteti pastra pasta de praline timp de mai multe luni la loc racoros si uscat.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cateva cuvinte despre...pasta misoCateva cuvinte despre...pasta miso

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: