Petitchef

Salata de sfecla rosie si hrisca

Altele
2 porții
30 min
Foarte ușor
Aceasta salata este foarte hranitoare si sanatoasa pentru organism, atat pentru calitatile nutritionale ale sfeclei, cat si pentru cele ale boabelor de hrisca. Este o salata racoroasa si hranitoare prin beneficiile pe care ni le aduce sfecla in stare sa naturala – lupta cu obezitatea, amigdalita sau cu bolile de inima, cat si boabele de hrisca – previn diabetul, cancerul sau Alzheimerul.

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1 sfecla mare

1 ardei capia

1 ardei iute

1 lingura de boabe de hrisca

ulei de masline

otet balsamic

verdeata (patrunjel, marar)

condimente (piper alb, oregano, busuioc)

Preparare

  • Etapa 1 - Salata de sfecla rosie si hrisca
    Pentru a ne bucura de toti nutrientii din sfecla, desigur ca a trebuit sa folosim acest aliment in stare cruda.

    Drept pentru care am ales o sfecla rosie marisoara pe care am curatat-o de coaja si am dat-o pe razatoare.

    Alaturi de sfecla data pe razatoare, intr-un castron am taiat cuburi un ardei capia mare, ardei iute si verdeta, adica marar si patrunjel proaspete.
  • Aici am adaugat si boabele de hrisca fierte in prealabil. Boabele de hrisca pot fi folosite in salata si in starea lor naturala.

    Sunt putin crocante, daca nu le gasiti suparatoare pentru dinti, ele pot fi adaugate in salata fara a fi fierte. Un secret pe care vreau sa vi-l impartasesc: daca urmeaza sa nu consumati salata imediat, boabele de hrisca se vor umfla de la zema din salata si se vor inmuia.
  • Dupa ce am adaugat boabele de hrisca in salata, urmatorul pas a fost sa asezonez cu mirodenii – oregano, busuioc si piper alb. Ca o mica paranteza – sfecla are un gust dulce, pentru cine doreste se poate adauga si un praf de sare.

    La final am stropit cu ulei de masline si otet balsamic. Pentru alte retete delicioase, va astept pe www.gatituleojoaca.net.



Comentarii (20):

22/09/2015

Super,si ai si libertatea de a fi inventiv

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/08/2013

Foarte sanaoaa si hranitoare

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
11/09/2015

Buna ,sanatoasa

(0) (0) Abuz
12/11/2014

Hrisca nu e nevoie sa fie fiarta.Se pune apa fierbinte peste ea si se lasa cam o ora.Va fi f.buna de consumat in ce varianta o doreste fiecare si cu un dresing de ulei,zeama de lamaie,de portocala si ce mai doreste fiecare.Mie imi place cu mult patrunjel verde,seminte de in,canepa,susan,floarea soarelui etc.

(0) (0) Abuz
28/10/2014

O sa fac si eu

(0) (0) Abuz
25/04/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
24/04/2014

Superba din toate punctele de vedere.

(0) (0) Abuz
04/02/2014

Foarte tare!

(0) (0) Abuz
31/01/2014

O sa fac si eu.

(0) (0) Abuz
26/01/2014

Racoroasa, speciala, e altceva

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata de sfecla rosie si portocale
Salata de sfecla rosie si portocale
6 porții
10 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salată rucola cu pere și sfeclă roșie
Salată rucola cu pere și sfeclă roșie
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaTotul despre Sfecla Rosie!Totul despre Sfecla Rosie!Cum putem folosi sfecla rosie in preparatele culinare?Cum putem folosi sfecla rosie in preparatele culinare?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: