Petitchef

Roşii cu brânză şi plante aromatice la cuptor

Antreuri
1 porții
10 min
10 min
Foarte ușor
Este o reţetă simplă si delicioasă de vară

Ingrediente

Numarul de porții: 1
1. Roşii rotunde de grădină

2. Brânză sau caş, merge şi brânză de burduf, mozzarella sau orice specialitate aveţi (apropo, caşul usor copt sau opărit seamănă foarte mult la gust cu mozzarella!)

3. Verdeaţă & Ierburi aromatice, eu am folosit: pătrunjel, busuioc proaspăt, oregano proaspăt, mărar. Folositi ierburile uscate dc nu aveti proaspete.

4. Condimente: sare (dc brânza e sărată nu e nevoie), piper (puţin de tot)

Opţ. dovlecel sau vinete

Opţ ulei rezistent la temperaturi mari (de măsline, de susan, ghee, de cocos dezodorizat)

Eu am folosit 5 roşii, cam 100 g caş, jum.de dovlecel, toate ierburile câte 1 fir. Roşiile şi dovlecelul ar fi bine să fie micute. Pentru ca atunci când servim, să putem lua ,,sandviciul'' întreg. Dacă îl vom tăia, va curge tot sucul din el.

Preparare

  • Roşiile se taie felii de jumătate de cm. Dovleceii la fel dc le folositi.

    Brânza se pasează cu furculita, se amesteca cu verdeata taiată foarte mărunt, condimentele si se amesteca totul bine.

    Se unge tava cu putin ulei rezistent la temperaturi mari sau se foloseste foaia de copt (după părerea mea uleiul e mai sănătos).

    Se pun felii de dovlecel, deasupra rosii, deasupra brânza. Sau cu brânză intre ele, cum doriti.

    Se introduce tava în cuptorul preîncins, la foc mic-mediu.
    Se lasa cam 5-10 minute, cât brânza se înceapă să se topească. Legumele rămân semicrude.

    La rosiile coapte coaja se detaseaza foarte usor, ceea ce pe mine mă deranjează un pic în orice mâncare. De aceea, dupa ce le-am scos din cuptor am îndepartat pielita (în poză sunt încă cu pieliţa, sigur că nu mai arată aşa bine dc o scoatem).

    Se indeparteaza foarte usor, dar dc nu aveti nici o problema cu ea, lasati-o acolo :).



Comentarii (15):

08/07/2018

Puneti si 2 catei de usuroi. Mama, mama!

(0) (0) Abuz
30/06/2015

Bune savuroase

(1) (0) Abuz
30/06/2015

Suuper si dietetic=excelenta reteta

(1) (0) Abuz
30/06/2015

Pare bun o sa incerc

(1) (0) Abuz
12/05/2015

Pare bun ! Sa le lasam cu coaja !

(1) (0) Abuz
12/05/2015

Fbun,gustos

(1) (0) Abuz
12/05/2015

Fb

(0) (0) Abuz
12/05/2015

KK

(0) (0) Abuz
12/05/2015

Pare foarte gustoasa

(1) (0) Abuz
12/05/2015

Superrrrrrrrr

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rosii cu telemea de vacuta la cuptor
Rosii cu telemea de vacuta la cuptor
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rosii si cartofi umpluti
Rosii si cartofi umpluti
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Rosii cherry caramelizate
Rosii cherry caramelizate
10 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

5 plante aromatice care nu ar trebui sa lipseasca din bucatarie5 plante aromatice care nu ar trebui sa lipseasca din bucatarieMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: