Petitchef

Musaca de vinete

Felul principal
4 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Ingredientele sunt pentru 4 portii, deci vei avea nevoie de un vas destul de mic (aprox 20/20cm):

1. 500 gr carne tocata din piept de pui

2. 500 gr de vinete (cam 2 vinete mai marisoare)

3. 1 ceapa mare

4. 2 linguri bulion

5. 400 gr de rosii (cam 4-5 bucati adica)

6. 50 ml ulei de masline

7. 1 legatura patrunjel

8. 1 legatura marar

9. piper, boia dulce, oregano, busuioc, sare

Preparare

  • Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba lunguiete. Se spala, se sterg cu un servet de hartie, se taie rondele de 6-7 mm, se pun in tava cuptorului, se ung cu putin ulei si se dau la cuptor, la 180 de grade pentru 20 min.

    Intre timp, tai rosiile rondele. Tai si ceapa marunt si o pui la calit in 2-3 linguri de ulei. Cand devine sticloasa, se adauga carnea tocata. Se lasa cateva minute, amestecand din cand in cand iar apoi se adauga bulionul, verdeata tocata si condimentele. Lasi pana cand carnea arata facuta si zeama a scazut, apoi dai la o parte de pe foc.

    Scoti vinetele din cuptor si asezi intr-un vas uns cu putin ulei un strat de vinete, peste vinete jumatate din cantitatea de carne tocata, un strat de rosii rondele, restul de carne tocata, un strat de vinete si inca unul de rosii. Apoi dai totul la cuptor, la 190 de grade, pentru o 1h-1h30, pana incepe sa se zbarceasca stratul de rosii de la suprafata. Pofta buna!

Poze

Musaca de vinete, poza 1Musaca de vinete, poza 2


Comentarii (23):

20/07/2013

Acum o fac, dar am o problema daca pun marar, patrunjel, parca leustean nu as pune pot sa inmoi dupa cum frumos detaliati cu putin vin melanjul de carne tocata!? va multumesc anticipat de raspuns. am sa incerc in ideea ca voi primi raspunsul dupa ce am sa termin musacaua in ideea ca sa nu o amarasc... retete deosebite numai la petit cheff

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/11/2014

F.bune,gustoase

(0) (0) Abuz
elena.bica, 04/11/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
04/11/2014

Prea mult timp in cuptor, se usuca totul.....sau se arde

(0) (0) Abuz
04/08/2014

Ffffbuna

(0) (0) Abuz
nimeni, 06/07/2014

Pacat de o reteta minunata pe care modul de preparare o face praf.Vinetele se dau la cuptor 20' deci aproape gata,carnea se prepara separat aproape gata,atunci de ce cand le punem la un loc trebuie sa stea 11/2 ora la cuptor ?????Toate vitaminele si gustul devine o fiertura, groaznic sa gatesti astfel in ziua de azi.

(0) (0) Abuz
30/06/2014

F.bune

(0) (0) Abuz
30/06/2014

Super!

(0) (0) Abuz
30/06/2014

Buna

(0) (0) Abuz
30/06/2014

Am punctat bine ,dupa ce yoi face musacaua poate cresc punctjul

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Musaca de vinete si dovlecei
Musaca de vinete si dovlecei
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Musaca de vinete si dovlecei
Musaca de vinete si dovlecei
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Musaca de vinete
Musaca de vinete
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1h19m
Foarte ușor
1 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: