Petitchef

Musaca de vinete

Felul principal
4 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

4

Ingredientele sunt pentru 4 portii, deci vei avea nevoie de un vas destul de mic (aprox 20/20cm):

Preparare

  • Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba lunguiete. Se spala, se sterg cu un servet de hartie, se taie rondele de 6-7 mm, se pun in tava cuptorului, se ung cu putin ulei si se dau la cuptor, la 180 de grade pentru 20 min.

    Intre timp, tai rosiile rondele. Tai si ceapa marunt si o pui la calit in 2-3 linguri de ulei. Cand devine sticloasa, se adauga carnea tocata. Se lasa cateva minute, amestecand din cand in cand iar apoi se adauga bulionul, verdeata tocata si condimentele. Lasi pana cand carnea arata facuta si zeama a scazut, apoi dai la o parte de pe foc.

    Scoti vinetele din cuptor si asezi intr-un vas uns cu putin ulei un strat de vinete, peste vinete jumatate din cantitatea de carne tocata, un strat de rosii rondele, restul de carne tocata, un strat de vinete si inca unul de rosii. Apoi dai totul la cuptor, la 190 de grade, pentru o 1h-1h30, pana incepe sa se zbarceasca stratul de rosii de la suprafata. Pofta buna!

Rețete inrudite

YouTube

Musaca à la grecque



Poze

Musaca de vinete
Musaca de vinete - poza 2

Întrebări:




Comentarii (23):

20/07/2013

Acum o fac, dar am o problema daca pun marar, patrunjel, parca leustean nu as pune pot sa inmoi dupa cum frumos detaliati cu putin vin melanjul de carne tocata!? va multumesc anticipat de raspuns. am sa incerc in ideea ca voi primi raspunsul dupa ce am sa termin musacaua in ideea ca sa nu o amarasc... retete deosebite numai la petit cheff

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/11/2014

F.bune,gustoase

(0) (0) Abuz
elena.bica, 04/11/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
04/11/2014

Prea mult timp in cuptor, se usuca totul.....sau se arde

(0) (0) Abuz
04/08/2014

Ffffbuna

(0) (0) Abuz
nimeni, 06/07/2014

Pacat de o reteta minunata pe care modul de preparare o face praf.Vinetele se dau la cuptor 20' deci aproape gata,carnea se prepara separat aproape gata,atunci de ce cand le punem la un loc trebuie sa stea 11/2 ora la cuptor ?????Toate vitaminele si gustul devine o fiertura, groaznic sa gatesti astfel in ziua de azi.

(0) (0) Abuz
30/06/2014

F.bune

(0) (0) Abuz
30/06/2014

Super!

(0) (0) Abuz
30/06/2014

Buna

(0) (0) Abuz
30/06/2014

Am punctat bine ,dupa ce yoi face musacaua poate cresc punctjul

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează