Sirop din flori de soc

(4.70/5 - 291 voturi)
37 comentarii

  • Sirop din flori de soc
  • Sirop din flori de soc, Poza 2
Tipul rețetei:
Altele
Numarul de porții:
6 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
20 min
Gata în:
40 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 1 kg. flori de soc
- 5 litri apa
- 6-8 lamai
- 5 kg. zahar
- 100 g. sare de lamaie

Preparare

Etapa 1

Lamaile se taie felii si se amesteca cu florile. Se pune apa la fiert, se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se da deoparte si se lasa la racit timp de 10-15 minute; se toarna apoi peste flori si lamai.

Etapa 2

Se amesteca totul bine si se lasa la rece 3-4 zile, cu un capac sau ceva greu deasupra, pentru a tine florile si lamaile sub apa; in fiecare zi, se amesteca usor, "compozitia".

Etapa 3

Se storc cu mana florile si feliile de lamaie, bine, bine .si se strecoara de doua ori printr-o sita deasa, tifon. Noi, dupa cum vedeti, ne-am folosit si de sita de la espressorul de cafea.

Etapa 4

Apa rezultata se pune la fiert impreuna cu zaharul si sarea de lamaie. Dupa ce zaharul s-a topit iar siropul a dat 2-3 clocote, se ia de pe foc.

Etapa 5

Se toarna fierbinte in sticle curate si uscate in cuptorul fierbinte. Se leaga imediat cu celofan sau capace. Siropul obtinut este absolut minunat, si merge grozav de bine cu niste cuburi de gheata si-o apa minerala, ori plata.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (37):

17/06/2012

Locuiesc in Suedia si aici este soc peste tot.E asa frumos cå-ti vine så-l måninci asa crud !! Am cules dimineatå ( pe la 10) si le-am pus la intuneric.Nu gåsesc din påcate recipient potrivit si mi-e tare necaz.Totusi vreau så fac si eu aceastå minunatå retetå si nu stiu dacå pot folosi bidoane din plastic ( de la apa mineralå? Multumesc frumos.Silvia

(0) (0) Abuz
03/06/2012

Tocmai am terminat de facut siropelul,usor acrisor pentru ca am redus cantitatea de zahar ;imi place .daca ar exista sampanie cu aroma de soc ,asta ar fi comparatia pe care as face o .chiar e usor de preparat si oricine poate incerca macar odata .pupici dulci-acrisori

(0) (0) Abuz
12/06/2012

Am căutat mult după o reţetă care să merite încercată.
Mulţumesc!Sper din tot sufletul să iasă la fel de apetisantă pe cât arată imaginile!! Succes tuturor învăţăceilor ca mine!!

(0) (0) Abuz
05/06/2012

Sa stii ca si eu ca sot ideal si tata iubitor m-am implicat in realizarea acestei retete. Toata gratitudinea si multumirile noastre inclusiv in lb. maghiara (koszonom) de la Zalau.

(0) (0) Abuz
13/06/2013

Asta e nu e socata lipseste drojdia.Socata nu se fierbe, daca e suc de soc asa cum scrie in reteta atunci I stand corected.

(0) (0) Abuz
29/05/2013

Cum pot face smecheria asta cu sticlele fara sa le bag in cuptor ...si daca nu le bag in cuptor ce se intampla ?

(0) (0) Abuz
22/06/2013

Sarea de lamaie am facut odata si a fost prea multa asa ca am redus cantitatea

(0) (0) Abuz
08/06/2012

Am facut anul trecut si o sa fac si acum siropul .Va multumesc!

(0) (0) Abuz
29/05/2013

Minunata reteta! Dar nu e prea mult 100 g sare lamaie?

(0) (0) Abuz
08/06/2012

Foarte bun si sanatos multumesc pentru reteta

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Inimi din foietaj cu Nutella pentru Sf. Valentin


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Fructele de soc – de la preparate medicinale la delicii culinareFructele de soc – de la preparate medicinale la delicii culinareBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale