Petitchef

Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

Altele
4 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult sa prepar zacusca cu gogosari copti, este mai gustoasa.
    Cu o seara inainte de preparare, scot din congelator gogosarii si vinetele. Tot acum spal borcanele si le sterilizez in cuptorul preincalzit vreme de 20-30 minute.
  • Pasul urmator:
    Se curata ceapa, se spala se da prin masina de carne, sau se razuieste pe
    razatoarea cu gauri mari daca rezista ochii la piscaturile ei. O alta varianta
    este sa zdrobiti ceapa cu blenderul, asa cum am procedat eu anul acesta. Intro
    oala, puneti uleiul la incins, adaugati ceapa si paziti mereu oala sa nu ardeti
    ceapa. Fierbeti ceapa in ulei, la foc mic, cu rabdare cam 1 ora.
  • Acum e momentul sa adaugati gogosarii dati prin masina sau zdrobiti cu blenderul, fierbeti ingredientele inca 1 ora, adaugati bulionul si vinetele, potriviti de sare, puneti piperul si dafinul.
  • Continuati fierberea inca 1 ora, fara sa va pierdeti rabdarea si cu gandul la zacusca, amestecand des sa nu se arda. Acum, dupa cea de-a treia ora de rabdare, zarzavatul trebuie sa fie fiert in intregime, stingem focul si turnam zacusca in borcane. Ceva timp pierdeti si aici, aveti
    nevoie de alte 30 minute de rabdare.
  • A folosit borcane cu capace, nu sunt prea scumpe si prezinta siguranta pt conserve, acestea nu scad, chiar daca aveti o camara mai calda asa cum e la mine.
  • Daca ati ajuns in aceasta faza, nu mai aveti nevoie decat de alte 30 minute de rabdare, doar pt a aseza borcanele cu zacusca in tava aragazului peste o carpa, puneti in tava cateva cani de apa calda pt ca borcanele sunt calde, apoi dati tava la cupor pt o jumatate de ora de
    rabdare.
  • Daca acestea s-au scurs, sunteti o invingatoare! V-ati ales cu vreo 20-23 de borcane de zacusca pt iarna si ati scapat pana anul viitor, daca va calcati promisiunea si totusi faceti din nou zacusca. Curatam ceapa. Dupa ce o taiem bucatele, o zdrobim cu blenderul. Calim ceapa in ulei timp de 1 ora. Adaugam gogosarul copt, curatat si zdrobit cu blenderul, fierbem 1 ora. Adaugam vinetele si bulionul, continuam fierberea. Potrivim de sare, adaugam piper si foi de dafin.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
4 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează