Petitchef

Zacusca dietetica, fara ceapa

Altele
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru saramura:

Preparare

  • Se coc ardeii, se curata si se scutura bine de seminte. Se pot si spala, daca intampinati niste seminte prea incapatanate . Se trec apoi prin masina de tocat. Vinetele se curata de coaja, se taie in sferturi, pe lungime sau daca sint prea mari, in 8. Se scot, cat putem de bine, semintele.
  • Se prepara saramura, amestecand toate ingredientele expuse mai sus. Sferturile de vinete se pun, in transe, in saramura . Se fierb 15 minute, timp in care se tot scufunda cu lingura de lemn in saramura.
  • Se scot apoi intr-o strecuratoare si cand se racesc putin, se storc bine in maini. Intre timp, se pun la fiert alte bucati de vinete. Cand ati terminat de fiert intreaga cantitate de vinete se dau prin masina de tocata carne. Se caleste in 1/2 litru ulei ardeiul macinat cca. 45 de minute, amestecand incontinuu.
  • Separat, intr-un vas mai mare, punem 1 litru ulei si adaugam vinetele macinate; se amesteca mereu, cca. 1 ora. In oala mare, unde sint vinetele, se adauga treptat, ca la maioneza, cate 2, 3 linguri din compozitia de ardei. Se lasa totul la fiert pentru cca. 2 ore, amestecand des.
  • Nu se adauga sare sau piper. Se aseaza in borcane fierbinti si se infileteaza, exact ca la zacusca clasica de vinete. Se tin sub paturi pentru 1, 2 zile, dupa care se transfera in camara.


Poze

Zacusca dietetica, fara ceapa, poza 1
Zacusca dietetica, fara ceapa, poza 2
Zacusca dietetica, fara ceapa, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Viorica, 25/07/2018

In ce sens dietetica?! R: In sensul absentei cepei prajite, undite...

(0) (0) Abuz
07/09/2014

Dietetica in ce sens ??

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Choux cu foie gras si confit de ceapa
Choux cu foie gras si confit de ceapa
20 porții
55 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Tartar cu prosciutto si pepene
Tartar cu prosciutto si pepene
2 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.