Petitchef

Zacusca cu ciuperci

Altele
8 porții
4 ore
4 ore
Dificil

Ingrediente

Numarul de porții: 8
4 kg gogo?ari

3 kg ceap?

4 kg ro?ii

2 kg ardei capia

3 kg vinete

3 kg ciuperci (champignons, ghebe, pleurotus, ce prefera?i)

+ cimbru sau oregano uscat, foi de dafin, 1 lingur? piper boabe, 2 linguri de boia dulce, 2 ardei iu?i (op?ional), sare, 2 linguri de zah?r brun, o c?p??ân? mare de usturoi, 1,5 litri de ulei (preferabil de m?sline)

Preparare

  • 1. Se coc vinetele, ardeii, ro?iile. Se scot pieli?ele ?i semin?ele. Se toac? ceapa ?i gogosarii.
    2. Se c?le?te ceapa, apoi se adaug? gogo?arii ?i se pune sare.
    3. Vinetele se toac? sau se paseaz? în blender, la fel ?i ardeiul (e important ca legumele s? î?i p?streze textura, s? nu devin? o past?). Se adaug? în crati??, apoi se adaug? toate condimentele ?i se c?lesc pentru aproximativ 1 or?.
    4. Se taie ciupercile, mai m?runt sau mai mare, cum vre?i. Se adaug? ?i se las? s? fiarb? molcom 30 de minute, apoi se pun ro?iile date pe r?z?toare ?i scurse.
    Se las? pe foc pân? se evapor? lichidul ?i pasta este bine închegat? (minim 40 de minute). Pune?i în borcane sterilizate, turna?i un strat de ulei deasupra ?i da?i la cuptor într-o tav? cu ap? pentru 15 minute. Pune?i capacul cât sunt înc? fierbin?i borcanele.
    Se serve?te rece, pe pâine pr?jit? si stropit? bine cu ulei de m?sline extravirgin.

Întrebări:




Comentarii:

02/10/2013

Este o delicatese

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/09/2013

Delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/09/2014

19 kg legume = 8portii???

(0) (0) Abuz
09/10/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
27/09/2013

Ayi o prepar dupa coment

(0) (0) Abuz
26/09/2013

Eu nu as pune zahar brun, boiaua dulace,ardeiul iute si usturoiul. Uleiul de masline este bine sa-l consumam crud, in salate de cruditati, nu gatit. Voi folosi cantitatile de gogosar,ceapa, rosii,ardei capia ,vinete si ciuperci pentru o zacusca cu ciuperci.Voi face o zacusca in mod mai traditional, fara sa folosesc masina de tocat sau blendarul.

(0) (0) Abuz
16/09/2013

Il incerc

(0) (0) Abuz
21/10/2012

Bine

(0) (0) Abuz
16/09/2012

Am sa incerc,chiar maine reteta si astept sa degust produsul final....

(0) (0) Abuz
30/09/2011

Cel mai simplu se face ceapa calesti separat,apoi ardei separat si ciupercile separat.Numai dupa aceea punem toate ingredie ntele impreuna si le mai lasam la foc mic maxim 2 ore. Dupa aceea le pui la borcan le inchizi si le bagi in perna pana adoua zi. nu uitati se pune la sfarsit o lingurita de salicil. Zahar nu se pune in zacusca asta dar nici usturoi.reteta cea mai simpla
3 kg ciuperci
3 kg ceapa
6 kg capia sau gogoisari care doresti
foi de dafin
piper boabe
sare grunjoasa dupa gust
1,5 l suc de rosii su bulion
ulei doar atat cat sa calesti fiecare separat. incercati fara vinete sa vedeti ce gustoase sunt si ciupercile sa fie pleurotus

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Zacusca de ciuperci si fasole
Zacusca de ciuperci si fasole
8 porții
5 ore
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Zacusca cu miere, mere, ciuperci....
Zacusca cu miere ,mere, ciuperci....
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Zacusca fara foc (raw food)
Zacusca fara foc (raw food)
3 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMancaruri cu ... ciuperciMancaruri cu ... ciuperci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: