Petitchef

Zacusca cu ciuperci

Altele
8 porții
4 ore
4 ore
Dificil

Ingrediente

8

Preparare

  • 1. Se coc vinetele, ardeii, ro?iile. Se scot pieli?ele ?i semin?ele. Se toac? ceapa ?i gogosarii.
    2. Se c?le?te ceapa, apoi se adaug? gogo?arii ?i se pune sare.
    3. Vinetele se toac? sau se paseaz? în blender, la fel ?i ardeiul (e important ca legumele s? î?i p?streze textura, s? nu devin? o past?). Se adaug? în crati??, apoi se adaug? toate condimentele ?i se c?lesc pentru aproximativ 1 or?.
    4. Se taie ciupercile, mai m?runt sau mai mare, cum vre?i. Se adaug? ?i se las? s? fiarb? molcom 30 de minute, apoi se pun ro?iile date pe r?z?toare ?i scurse.
    Se las? pe foc pân? se evapor? lichidul ?i pasta este bine închegat? (minim 40 de minute). Pune?i în borcane sterilizate, turna?i un strat de ulei deasupra ?i da?i la cuptor într-o tav? cu ap? pentru 15 minute. Pune?i capacul cât sunt înc? fierbin?i borcanele.
    Se serve?te rece, pe pâine pr?jit? si stropit? bine cu ulei de m?sline extravirgin.


Întrebări:




Comentarii:

02/10/2013

Este o delicatese

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/09/2013

Delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/09/2014

19 kg legume = 8portii???

(0) (0) Abuz
09/10/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
27/09/2013

Ayi o prepar dupa coment

(0) (0) Abuz
26/09/2013

Eu nu as pune zahar brun, boiaua dulace,ardeiul iute si usturoiul. Uleiul de masline este bine sa-l consumam crud, in salate de cruditati, nu gatit. Voi folosi cantitatile de gogosar,ceapa, rosii,ardei capia ,vinete si ciuperci pentru o zacusca cu ciuperci.Voi face o zacusca in mod mai traditional, fara sa folosesc masina de tocat sau blendarul.

(0) (0) Abuz
16/09/2013

Il incerc

(0) (0) Abuz
21/10/2012

Bine

(0) (0) Abuz
16/09/2012

Am sa incerc,chiar maine reteta si astept sa degust produsul final....

(0) (0) Abuz
30/09/2011

Cel mai simplu se face ceapa calesti separat,apoi ardei separat si ciupercile separat.Numai dupa aceea punem toate ingredie ntele impreuna si le mai lasam la foc mic maxim 2 ore. Dupa aceea le pui la borcan le inchizi si le bagi in perna pana adoua zi. nu uitati se pune la sfarsit o lingurita de salicil. Zahar nu se pune in zacusca asta dar nici usturoi.reteta cea mai simpla
3 kg ciuperci
3 kg ceapa
6 kg capia sau gogoisari care doresti
foi de dafin
piper boabe
sare grunjoasa dupa gust
1,5 l suc de rosii su bulion
ulei doar atat cat sa calesti fiecare separat. incercati fara vinete sa vedeti ce gustoase sunt si ciupercile sa fie pleurotus

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.