Petitchef

Branza topita de casa

Antreuri
15 porții
10 min
15 min
Ușor
Mult mai sanatoasa decat branza topita din comert dar si gustoasa tare. Are o consistenta usor elastica si perfect tartinabila.

Ingrediente

Numarul de porții: 15
1 kg de branza de vaci

25 g unt (adica 1/4 pachet de unt)

2 lingurite de sare si

2 lingurite de bicarbonat.

Preparare

  • Branza de vaci se lasa la scurs intr-o strecuratoare sa lase cat se poate de mult din zer. Apoi se pune intr-un castron, se adauga 2 lingurite de sare si 2 lingurite de bicarbonat si se amesteca bine.
  • Se pune castronul la frigider pentru 2 ore cel putin. Dupa ce a stat branza la rece, se pune pe foc o cratita cu apa si cand fierbe apa se pune deasupra alta cratita pentru a crea un efect de bain-marie. In cratita de deasupra se pune untul sa se topeasca si cand untul este topit se adauga si branza.
  • Toata compozitia se amesteca si se tine pe foc (amestecand continuu) vreo 10-15 minute pana ajunge la consistenta unei smantani subtire. Se toarna apoi compozitia fierbinte in niste castroane sau caserole si dupa ce se racoreste putin se baga la frigider sa se intareasca. daca vreti sa nu faca crusta trebuie ca recipientele sa fie acoperite cu ceva (capac, folie alimentara).
  • Pentru un gust mai special, cu 1 minut inainte sa opriti focul puteti adauga boia de ardei, sau chimen, sau marar uscat…totul dupa gust.

Întrebări:




Comentarii (35):

Claudia, 06/03/2020

Am facut-o de multe ori. Este foarte buna. Am adaugat ciuperci, ardei, masline sau verdeata.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Adrian, 04/09/2018

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/01/2014

Aaaa asa si asa

(0) (0) Abuz
23/01/2014

Ffff,buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
05/11/2013

Exceptional si simplu

(1) (0) Abuz
Veveriza1975, 23/10/2013

Am sa fac si eu....

(1) (0) Abuz
14/10/2013

Interesanta reteta. O sa o incerc.

(1) (0) Abuz
14/10/2013

De incercat !

(1) (0) Abuz
13/10/2013

Cred ca e buna

(1) (0) Abuz
13/10/2013

Usor si gustos. Multumim !

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Branza facuta in casa
Branza facuta in casa
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Branza si smantana de casa
Branza si smantana de casa
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Branza cu rosii la cuptor
Branza cu rosii la cuptor
4 porții
46 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Rulou cu branza Raclette
Rulou cu branza Raclette
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gogosele cu branza
Gogosele cu branza
15 porții
45 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branzaBranza cu mucegai sau Branza AlbastraBranza cu mucegai sau Branza AlbastraTelemeaua...un fel de branza romaneascaTelemeaua...un fel de branza romaneascaEmmentaler sau branza elvetianaEmmentaler sau branza elvetiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.