Branza topita de casa

(4.59/5 - 377 voturi)
33 comentarii

Mult mai sanatoasa decat branza topita din comert dar si gustoasa tare. Are o consistenta usor elastica si perfect tartinabila.

Ingrediente

1 kg de branza de vaci
25 g unt (adica 1/4 pachet de unt)
2 lingurite de sare si
2 lingurite de bicarbonat.

Preparare

Etapa 1

Branza de vaci se lasa la scurs intr-o strecuratoare sa lase cat se poate de mult din zer. Apoi se pune intr-un castron, se adauga 2 lingurite de sare si 2 lingurite de bicarbonat si se amesteca bine.

Etapa 2

Se pune castronul la frigider pentru 2 ore cel putin. Dupa ce a stat branza la rece, se pune pe foc o cratita cu apa si cand fierbe apa se pune deasupra alta cratita pentru a crea un efect de bain-marie. In cratita de deasupra se pune untul sa se topeasca si cand untul este topit se adauga si branza.

Etapa 3

Toata compozitia se amesteca si se tine pe foc (amestecand continuu) vreo 10-15 minute pana ajunge la consistenta unei smantani subtire. Se toarna apoi compozitia fierbinte in niste castroane sau caserole si dupa ce se racoreste putin se baga la frigider sa se intareasca. daca vreti sa nu faca crusta trebuie ca recipientele sa fie acoperite cu ceva (capac, folie alimentara).

Etapa 4

Pentru un gust mai special, cu 1 minut inainte sa opriti focul puteti adauga boia de ardei, sau chimen, sau marar uscat…totul dupa gust.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (33):

12/10/2013

Super!Am facut-o de N-ori si cu putina brinza de oi amestecata cu cea de vaci,dar fara unt ,ca iau brinza de la piata

(0) (0) Abuz
13/10/2013

Eu nu am inteles etapa 3. Toata compozitia se amesteca si se tine pe foc sau la bain-marie?

(1) (0) Abuz
lumearuxandrei
Răspuns lumearuxandrei:

La bain-marie.

12/10/2013

Si daca se foloseste branza din lapte integral crud e si mai bun

(0) (0) Abuz
13/10/2013

AM SA INCERC SI EU RETETA , PARE AFI APETISANTA

(1) (0) Abuz
12/10/2013

Sună foarte bine, voi încerca cu siguranță!

(1) (0) Abuz
12/10/2013

Este super si eu fac dar adaug si branza de oi

(0) (0) Abuz
12/10/2013

Pentru mine reteta noua ieftina si gustoasa

(1) (0) Abuz
12/10/2013

Belea ! Adio vaCA CAre ride si Hochland !

(0) (0) Abuz
13/10/2013

E bine de incercat si de...experimentat.

(0) (0) Abuz
12/10/2013

Am sa fac si eu...sper sa reusesc ...

(1) (0) Abuz
lumearuxandrei
Răspuns lumearuxandrei:

Branza de vaci trebuie bine scursa...si amestecul trebuie sa stea la rece cel putin 2 ore. Daca principile astea sunt respectate iese reteta cu siguranta.


Sort:    Filter:

Video sugerat

Bagel cu somon, castravete si crema de branza


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaBranza cu mucegai sau Branza AlbastraBranza cu mucegai sau Branza AlbastraCrema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale