Petitchef

Branza si Smantana de Casa

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pune laptele proaspat intr-un vas mare ,acoperit vasul si pus intr-un loc caldut pana cand s-a ales zerul de lapte .
    Pus oala pe foc (Focul sa fie foarte mic )sa nuse afume laptele.
  • Din cand in cand oala trebuie miscata si cand e suficient de cald se ia de pe foc(luati temperatura laptelui punand mana pe pereti vasului si daca poti tine mana atunci este ok,daca este foarte ferbinte laptele ,riscati ca branza sa iasa mai gumoasa .
  • Se strecoara printr-o sita si apoi se pune intr-un saculet de tifon ,unde va sta la scurs pana nu mai iese zer din branza.
    (Rezultatul a fost de 1kg300 de branzica )
  • Despre smantana(pana sa fac branza) , inceput sa adun cu lingura , usor ,de pe suprafata laptelui , de trei ori , o data dimineata( daca laptele este pus la prins seara) , apoi inca odata seara si a treia oara in ziua urmatoare dimineata iar spre seara deja zerul s-a separat de branza.
  • In Smantana obtinuta (cam 1kg si 100gr), mai pus si 300gr de (nama cream lichida100%graimi)ce ai da un gust nemaipomenit.


Poze

Branza si Smantana de Casa
Branza si Smantana de Casa - poza 2
Branza si Smantana de Casa - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

01/02/2015

Se poate si mai bine alta data

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
vasilica mitrache, 23/02/2011

Este mai buna branza fara cheag?intreb pt.ca nu stiu.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Flan cu smântână fără lactoză
Flan cu smântână fără lactoză
8 porții
5 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1 h 10 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Gratin de cod si smantana
Gratin de cod si smantana
6 porții
1 h 5 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează