Petitchef

Frigarui de creveti

Exuberant prin culoare, arome, sanatos prin combinatiile alimentare, potrivit cand vine vorba de cei mofturosi din fire.

Antreuri
4 porții
30 min
4 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Ingrediente pentru 4 portii:

Preparare

  • Mod de preparare

    Intr-un bol, se amesteca sucul de la lime (se trece printr-o strecuratoare), sarea, piperul, boiaua, uleiul de masline si coriandrul. Cu sosul obtinut se stropesc crevetii si dovleceii (dovlecelul se spala si se taie rondele). Se lasa sa isi ia sos, se lasa asa 30 de minute, la loc racoros, la frigider. Si, inainte de a va apuca de reteta, daca luati creveti congelati, lasati-le timp sa se decongeleze, sau lasati-i intr-un vas cu apa rece, mai mult timp.

    Dupa cele 30 de minute, da-ti drumul la gratar (puteti face frigaruile la disc), lasati-i timp sa se incinga, si pregatiti frigaruile. Puneti alternativ rondele de dovlecel, apoi crevetii etc. Pune cele 4 frigarui pe gratarul sau discul incins si intorceti-le din cand in cand. Nu trebuie sa stea mai mult de 2 minute pe o parte. Crevetii trebuie sa fie moi, iar dovleceii la fel. Puteti servi si o salata de cruditati, fara dressing din comert.

    Pofta buna sa aveti!


Poze

Frigarui de creveti
Frigarui de creveti - poza 2

Întrebări:




Comentarii (11):

12/10/2014

F.sanatos,rapid,gustos

(0) (0) Abuz
03/07/2014

Deosebit,sanatos, f.bun

(0) (0) Abuz
30/03/2014

111

(0) (0) Abuz
30/03/2014

Multumim...sanatos si gustos!!

(0) (0) Abuz
29/03/2014

Ok fff gustoasa/creveti/se pot pune si bucatele de tuna sau somon crud ? ... dar cateva picaturi de sos de soia cred ca ar fi binevenite,daca este in figider si "tofu" cred ca ar fi o idee buna sab intercalam si cuburi de tofu printre creveti

(0) (0) Abuz
29/03/2014

Bune

(0) (0) Abuz
29/03/2014

Delicios)))))

(0) (0) Abuz
29/03/2014

Foarte foarte apetisant si deosebit de gustosi de-ti lasa gura apa!!!Bravo nici nu mi-a trecut prin cap!!

(0) (0) Abuz
29/03/2014

Arata foarte bine si cred ca sunt si gustoase aceste frigarui.Sigur voi incerca si eu

(0) (0) Abuz
ombun
ombun, 29/03/2014

Foarte gustos !!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
6 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Frigarui aperitiv din cartofi si bacon afumat
Frigarui aperitiv din cartofi si bacon afumat
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Frigarui aperitiv cu pepene, sunca, rozmarin
Frigarui aperitiv cu pepene, sunca, rozmarin
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Frigărui de fructe cu ciocolată
Frigărui de fructe cu ciocolată
3 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Articole conexe

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Retete cu... creveti Retete cu... creveti

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează