Petitchef

Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps)

Felul principal
2 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

ulei de masline


2 catei de sturoi

o legatura patrunjel

boia de ardei

sare, piper

Preparare

  • Tapas, prin definitie, sunt portii mici, asa ca las cantitatea de creveti la aprecierea fiecaruia. Dar nu trebuie transformat intr-un fel principal, este un fel de "teaser" Eu avut ulei de masline cu aroma de usturoi, dar cel normal merge fara probleme.
  • Din poza mea cu ingrediente lipseste boiaua de ardei. Nu trebuie uitat de ea, este un element important pentru ca le da o aroma dulce-iute nemaipomenita. Crevetii pe carecumparat eu erau congelati si aveau codita intreaga. Sunt mai usor de apucat in acest fel, pentru ca se mananca fara furculita
  • Crevetii se marineaza intr-un amestec de ulei de masline, boia de ardei, sucul stors de la jumatate de lamaie si usturoiul pisat, pentru circa 30 de minute. Recnosc ca se poate si fara marina, dar o pasarica cu carnea marinata, mi se pare ca e mai gustoasa si mai frageda (orice fel de "carne").
  • Se prajesc in tigaie, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se adauga sucul de la cealalta jumatate de lamaie.Se presara patrunjelul tocat si se potrivesc de sare si piper dupa gust.
  • In aceeasi tigaie am prajit cateva felii de bagheta pentru ca toate sucurile si aromele sa fie absorbite. E o nebunie!

Poze

Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps), poza 1Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps), poza 2Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps), poza 3Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps), poza 4Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps), poza 5Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps), poza 6Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps), poza 7Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps), poza 8


Comentarii:

25/02/2018

" Dar o pasarica cu carnea marinata ,mi se pare ca e mai gustoasa " - citat din descrierea retetei etapa 3.
Crevetii sunt oare pasarici ?

(1) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 25/02/2018

Bun rau !!!!

(0) (0) Abuz
25/07/2013

Simplu si gustos ... sunt mai pretentios la mancare si am dar un Foarte Bine

(0) (0) Abuz
01/05/2013

Super bun!

(0) (0) Abuz
09/01/2013

O sa incerc! salivez...

(0) (0) Abuz
31/12/2012

Deliciossss

(0) (0) Abuz
22/12/2012

Excelent

(0) (0) Abuz
10/11/2012

Un deliciu adevarat

(0) (0) Abuz
nadejda, 16/01/2010

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tapas: masline marinate
Tapas: masline marinate
2 porții
15 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Creveti cu usturoi (garlic shrimp)
Creveti cu usturoi (garlic shrimp)
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tapas - chorizo in vin rosu
Tapas - chorizo in vin rosu
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crudRetete cu ... crevetiRetete cu ... creveti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: