Petitchef

Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps)

Felul principal
2 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Tapas, prin definitie, sunt portii mici, asa ca las cantitatea de creveti la aprecierea fiecaruia. Dar nu trebuie transformat intr-un fel principal, este un fel de "teaser" Eu avut ulei de masline cu aroma de usturoi, dar cel normal merge fara probleme.
  • Din poza mea cu ingrediente lipseste boiaua de ardei. Nu trebuie uitat de ea, este un element important pentru ca le da o aroma dulce-iute nemaipomenita. Crevetii pe carecumparat eu erau congelati si aveau codita intreaga. Sunt mai usor de apucat in acest fel, pentru ca se mananca fara furculita
  • Crevetii se marineaza intr-un amestec de ulei de masline, boia de ardei, sucul stors de la jumatate de lamaie si usturoiul pisat, pentru circa 30 de minute. Recnosc ca se poate si fara marina, dar o pasarica cu carnea marinata, mi se pare ca e mai gustoasa si mai frageda (orice fel de "carne").
  • Se prajesc in tigaie, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se adauga sucul de la cealalta jumatate de lamaie.Se presara patrunjelul tocat si se potrivesc de sare si piper dupa gust.
  • In aceeasi tigaie am prajit cateva felii de bagheta pentru ca toate sucurile si aromele sa fie absorbite. E o nebunie!

Rețete inrudite

YouTube

Sandwich cu creveti


Poze

Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps)
Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps) - poza 2
Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps) - poza 3
Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps) - poza 4
Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps) - poza 5
Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps) - poza 6
Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps) - poza 7
Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps) - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

25/02/2018

" Dar o pasarica cu carnea marinata ,mi se pare ca e mai gustoasa " - citat din descrierea retetei etapa 3.
Crevetii sunt oare pasarici ?

(1) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 25/02/2018

Bun rau !!!!

(0) (0) Abuz
25/07/2013

Simplu si gustos ... sunt mai pretentios la mancare si am dar un Foarte Bine

(0) (0) Abuz
01/05/2013

Super bun!

(0) (0) Abuz
09/01/2013

O sa incerc! salivez...

(0) (0) Abuz
31/12/2012

Deliciossss

(0) (0) Abuz
22/12/2012

Excelent

(0) (0) Abuz
10/11/2012

Un deliciu adevarat

(0) (0) Abuz
nadejda, 16/01/2010

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu creveți și lămâie
Risotto cu creveți și lămâie
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sandwich cu creveti
Sandwich cu creveti
4 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Retete cu... creveti Retete cu... creveti Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi! Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi! 10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud 10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează