Verrine super proaspete cu avocado, creveți, grapefruit!
Verrine super proaspete cu avocado, creveți, grapefruit!
Avem un aperitiv fără gătit și super fresh: verrines cu avocado, creveți, grapefruit. O combinație dulce/sărat și ușor acidulată. Nu ezitați să le prezentați în verrine mai la aperitiv ;-)
Pregătiți grapefruitul: tăiați baza și vârful. Tăiați coaja în jur și pelicula albă rămasă. Scoateți bucățile de pulpă cu ajutorul unui cuțit, tăiați-le în bucăți mici și dați deoparte. Stoarceți ce a mai rămas din grapefruit pentru a extrage sucul.
Curățați creveții și tăiați-i în bucăți mici. Într-un bol de salată, amestecați creveții, grapefruitul, uleiul de măsline, sucul de 1/2 lămâie, paprica și sarea. Puneți la rece.
Tăiați avocado în jumătate, scoateți-le miezul și colectați pulpa. Amestecați cu sucul de la cealaltă jumătate de lămâie și sare.
Pregătirea verrinelor: puneți câteva linguri de amestec de avocado pe fundul verrinelor și deasupra amestecul de creveți/grepfruit. Puneți verrinele la frigider până la servire ;-) Poftă bună!
Comentarii:
Fără gătit dar creveții sunt fierți ...
Dacă nu am Verrine și folosesc un banal pahar o fi bine?